Fanii B’ESTFEST Summer Camp care îşi doresc să trăiască din plin experienţa de festival, vor putea să îşi schimbe adresa între 5 şi 7 iulie 2013, devenind rezidenţi ai campingul din B’ESTFEST Park, din Tunari.

Află mai multe detalii despre B’ESTFEST Summer Camp 2013!

Corturi la „cheie” la B’ESTFEST

Campingul B’ESTFEST îşi va deschide şi anul acesta porţile pentru cei care vor să fie cât mai aproape de festival pe durata acestuia. Pentru 2013, echipa Emagic a adus câteva noi aspecte legate de zona de campare, care va fi mai mare ca în anii precedenţi. Accesul în camping se va face de pe 5 iulie 2013, ora 17:00, pe baza unui voucher de cazare, preţul acestuia fiind de 20 lei, şi a biletului pentru o zi sau a abonamentului pentru festival.

Cei care nu au cort propriu sau care se hotărăsc la festival să petreacă noaptea în camping vor putea închiria un cort „la cheie”. Închirierea unui cort de 2-3 persoane va costa 50 lei pe toată durata festivalului, iar suplimentar se pot închiria unul sau două isoprene de 15 lei/bucata. De asemenea, în zona aferentă campingulul va exista o echipă care va oferi asistenţă tehnică. O altă noutate va fi posibilitatea pentru fanii festivalului să campeze chiar lângă maşină, în zona dedicată rulotelor.

Regulile noii locuinţei temporare a petrecăreţilor

Ca orice gazdă primitoare, campingul B’ESTFEST 2013 îşi va primi musafirii cum poate mai bine, pentru a le asigura o şedere cât mai plăcută pe malul lacului Pasărea. Astfel, cei ce vor sta în camping vor avea parte de: duşuri cu apă caldă, o băcănie pentru aprovizionare, plus jocuri, mâncare şi băutură. Însă aceştia vor trebui să urmeze anumite reguli, nerespectarea cărora ducând la evacuarea din zona de camping şi interzicerea accesului în zona de festival fără rambursare.

În zona de camping este interzis:

– accesul cu arme sau orice alte obiecte ce pot fi considerate periculoase. În zonă va exista în permanenţă o echipa de asistenţa tehnică ce va putea ajuta fie cu fixarea pilonilor pentru cort sau orice altă problema de ordin tehnic, fie ca va fi nevoie de ciocan, patent, cabluri etc
– accesul cu recipiente de sticlă, materiale inflamabile, animale de companie, pixuri cu laser
– accesul cu canistre de gaz sau maşini de gătit cu benzină sau generatoare pe baza de petrol. Buteliile de gaz sunt permise doar în rulote, cu condiţia ca acestea sa fie instalate şi certificate profesional în rulotă (lipsa actelor doveditoare duce la prezumţia lipsei certificării acestora şi se va interzice uzul lor pe perioada festivalului). În camping vor fi alimente disponibile, existând o băcănie şi o zonă de catering cu o gama variata de produse şi mâncăruri
– comercializarea de produse fără acordul organizatorilor
– consumul de droguri sau comercializarea acestora, conform legii

În schimb, în această zonă este permis accesul cu:

– cu alcool, cu condiţia să nu fie în recipiente de sticlă şi să nu depăşească cantitatea de 2l (pentru bere sau vin) sau 0.75l (tărie/persoana). Atenţie: nu va fi permis accesul cu alcool, băuturi sau alimente în celelalte zone ale festivalului
– cu steaguri pe beţe telescopice (cu condiţia ca ele să fie folosite exclusiv destinaţiei lor), dar nu va fi permis accesul cu acestea în celelalte zone aferente evenimentului.

Organizatorii nu recomandă păstrarea în cort a obiectelor personale de valoare, atunci când proprietarii nu sunt în sau lângă el, ei sfătuindu-i pe fani să le lase acasă. De asemenea, echipa B’ESTFEST recomandă punerea banilor, telefoanelor mobile, bilete sau cardurilor într-un buzunar cu fermoar sau într-o borsetă. Un alt sfat extrem de util pentru cei ce vor merge la festival este marcarea obiectelor personale cu numele şi date de contact, în cazul în care acestea se pierd să poată fi recuperate.

Bilete şi abonamente B’ESTFEST 2013

Până pe 30 iunie, biletele şi abonamentele pot fi cumpărate la preţuri speciale, ulterior fiind disponibile la preţuri mai mari. Acestea pot fi comandate de pe www.myticket.ro sau pot fi cumpărate din magazinele Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau de la casele de bilete de la intrarea la festival.

Categorie bilete Preţ până pe 30 iunie Preţ 1-7 iulie 
Bilet pentru o zi 70 lei 99 lei
Abonament 150 lei 199 lei
Voucher camping 20 lei 40 lei
Upgrade bilet* - 20 lei

Biletele pentru o zi permit accesul în zona de festival o singură dată. Pentru a putea ieşi şi reintra în B’ESTFEST Park în aceeaşi zi, posesorii de bilete trebuie să îşi facă un upgrade la bilet.

*Upgrade-ul la biletele de o zi va disponibil doar la casa de bilete de la B’ESTFEST Park şi va permite posesorilor să reintre în zona de festival după ce au părăsit-o.

Ediţia din acest an a festivalului este cea de-a şaptea şi a treia ce se desfăşoară pe câmpul de la Tunari, de lângă Bucureşti. Cele şase scene ale festivalului vor găzdui între 5 şi 7 iulie artişti ca: Nas, Chase and Status, Texas, Enter Shikari, Nneka, The Heavy, Tiamat, Joker, Noisia, Biohazard, Soilwork şi mulţi, mulţi alţii.