Cea de-a X-a ediţie a festivalului Peninsula a început ieri în plină atenţionare de cod galben, însă asta n-a contat pentru cei 17.000 de vizitatori veniţi la festival. În prima zi, peninsularii i-au putut urmări pe The Straits, Sister Bliss, Zdob şi Zdub, byron şi alţii.

Află cum a fost în a doua, a treia şi a patra zi de Peninsula 2012!

Publicul peninsular i-a primit şi anul acesta pe moldovenii de la Zdob şi Zdub cu braţele deschise şi multă căldură. Spre deosebire de anul trecut când zdubii au fost nevoiţi să cânte de la 17:00, anul acesta concertul a început la ora 19:00 când căldura deja se mai domolise. S-a jucat hora, s-a dansat şi s-a sărit, toate pe acorduri de hardcore moldovenesc. Printre piesele la care energia publicului a fost la cote maxime se numără şi „Nunta extremală”, „DJ Vasile” şi „Ruţa Ruţa”.

Zdob şi Zdub este o trupă foarte iubită la acest festival astfel că publicul i-a aclamat minute în şir… iar la bis băieţii nu au dezamăgit, versurile melodiei „Everybody in the casa mare” erau pe buzele tuturor. Un concert bun, condimentat cu energie, entuziasm şi dăruire din partea trupei ce a participat de două ori la Eurovision. A fost interesant să văd un concert aşa de „zburdalnic”… poate nu e chiar cuvântul potrivit, dar timp de 1 oră şi 40 de minute am putut vedea reprezentaţia unei trupe care ştie cum să-şi apropie şi să-şi distreze fanii.

După showul celor de la Zdob şi Zdub am luat un moment de pauză, timp în care pe main stage concertau maghiarii de la Republic.

Vezi mai multe imagini din prima zi de Peninsula 2012!

byron au frânt inimi pe scena Kiss

Punctuali ca întotdeauna, băieţii de la byron şi-au început concertul la oră fixă pe scena Kiss. Dacă la început publicul era cam redus, pe parcursul concertului rândurile s-au mai strâns, rămânând totuşi ceva loc liber în spaţiul rezervat scenei Kiss.

O împletire armonioasă între clapă, chitară şi flaut, aceasta este formula de succes marca byron care a mişcat publicul şi la Peninsula, muzica lor nu se ascultă ci se simte. Pe lângă piesele proprii precum „Diggin a hole” sau „Loosing control”, băieţii au mai interpretat două coveruri foarte reuşite după „Perfect” (Partizan) şi „Graniţa-n raniţă” (Ada Milea). Dan Byron a frânt şi de această dată multe inimi la festivalul Peninsula. Expresia caracteristică a acestui concert cred că e simte muzica, la fel au făcut şi cei aproape 500 de fani de la scena Kiss.

Hiturile Dire Straits au răsunat la Târgu Mureş

Headlinerii serii au fost The Straits, formaţie care a ajuns pentru prima oară în România şi care a făcut un spectacol care va rămâne undeva în timp şi în sufletele fanilor.

Setlist-ul a fost unul variat şi a cuprins melodiile celebre ale legendarei formaţii Dire Straits: „Brothers in arms”, „Private investigations”, „Sultans of Swing”, „Walk of life”, iar la bis a fost lung aplaudată „Money for nothing”. Muzicienii Alan Clark, Chris White, Terence Reis, Steve Ferrone, Adam Phillips, Mick Feat şi Jamie Squire s-au simţit foarte bine pe scenă şi pe Twitter au scris: „Never knew we had so many friends in Transilvania. What a great festival. Hope we get back here soon.”

În faţa scenei mari s-au strâns foarte mulţi fani care fredonau melodiile şi dansa pentru că a fost un recital mult aşteptat, cu muzicieni foarte buni şi deşi nu au interacţionat foarte mult cu publicul, muzica lor a spus mai multe decât ar fi spus cuvintele.

Tot pe scena Kiss, cu o întârziere micuţă, membrul fondator al formaţiei britanice Faithless, Sister Bliss a făcut show cu un Faithless DJ Set. Energie la maxim şi foarte multă libertate, asta a însemnat Sister Bliss pe scena de la Peninsula.

Prima zi de festival a luat sfârşit pe la corturile Freedom şi Booha unde distracţia a fost în toi, iar zorii zilei păreau să nu mai sperie pe nimeni. Peninsula continuă şi astăzi la Târgu Mureş când pe scenele festivalului vor urca printre alţii: Tinie TempahViţa de Vie, Balazs Feco Band, Timo Maas,  EmalkayMike Godoroja & Blue SpiritKistehén sau Travka.