În a treia zi a festivalului Peninsula 2012, pe malul Mureşului i-am putut vedea pe Netsky, N.O.H.A., Vama, Rehab Nation, Şuie Paparude şi alţii.

Află cum a fost în primadoua şi a patra zi de Peninsula 2012!

Porţia de ska-punk/reggae/gypsy ne-am luat-o la scena Kiss de la clujenii de la Rehab Nation. Deşi concertul lor a început la aceeaşi oră cu al celor de la Electric Fence din ziua precedentă, la scena Kiss s-au strâns sâmbătă seara mult mai mulţi oameni ca în ziua precedentă.

Ritmuri alerte, bere rece, oameni frumoşi, ce putea să iasă din asta decât definiţia distracţiei. Un mare plus adus concertului l-a avut şi faptul că s-a vorbit în două limbi pe scenă, română şi maghiară, iar fanii români ai trupei nu au fost ignoraţi. Cele mai mari cantităţi de energie s-a consumat pe piese precum „Pas cu pas” sau „Helicopter Blues„, ceea ce a îndemnat publicul să ceară bis.

Imediat după Rehab Nation am ajuns la main stage unde un număr consistent de adolescenţi formau publicul trupei ce urma să cânte, Vama. Bineînţeles, Tudor Chirilă a dat tonul valului de amintiri din adolescenţa/tinereţea multora, cu melodii precum „18 ani„, „Vama Veche” sau „Vara asta„. O chestie puţin ciudată a fost când Tudor încerca să încălzească publicul pentru melodia „Să facem sex„, punând publicul (format mai mult din minori) să strige „să facem sex”.

N.O.H.A. la cea de-a treia prezenţă pe scena Peninsula

După concertul Vama am rămas tot la main stage unde urma să urce pe scenă multiculturalul proiect Noise Of Human Art. Nu ştiu exact contextul în care s-au desfăşurat lucrurile, dar au făcut souncheck-ul destul de târziu, ca într-un final, cu 40 de minute întârziere faţă de ora anunţată, N.O.H.A. să înceapă petrecerea. Formaţia cu membrii de pe 3 continente au concertat aseară pentru a treia oară în 3 ani consecutivi.

Deşi a cântat mai puţin ca în anii trecuţi, N.O.H.A. a ştiut cum să-şi distreze fanii şi cum să-i facă să danseze până la epuizare pe ritmuri de „Tu cafe”, „Balkan hot step” sau „Dive in your life”, ba la un moment dat MC Chevy a coborât printre fani în spaţiul despărţitor dintre cele două părţi ale scenei. Doar unii dintre fanii maghiarului Akos au rămas pasivi la muzica plină de energie a celor de la N.O.H.A.

Cu începere de la ora 23:00 pe scena Ciuc trebuia să înceapă concertul Sarmalele Reci doar că băieţii s-au întins undeva la 30 de minute de soundcheck.

Peninsularii au petrecut până în zori cu Netsky şi Şuie Paparude

Atracţia serii pentru mulţi peninsulari a fost reprezentaţia de la scena Kiss a lui Netsky. Foarte multă lume, (iar) foarte mulţi minori şi o atitudine reticentă a unora la vederea steagului României pe care îl mai fluturam din când în când. În ciuda acestui fapt, publicul părea în transă, o mare de oameni care se mişcau toţi în acelaşi ritm, dar fiecare în parte simţind diferit muzica, vibraţia şi senzaţia basului în stomac.

Vezi mai multe imagini din a treia zi de Peninsula 2012!

Din păcate concertul Şuie Paparude a avut loc aproape în acelaşi timp cu cel al lui Netsky aşa că la Şuie am mai prins doar finalul, un final fulminant, cu cortul Freedom Arena aproape dărâmându-se sub dansul fanilor. Freedom Arena plin, la fel şi spaţiul din jurul lui, aşa că show-ul Şuie Paparude a fost ca de obicei la înălţime cu bisuri peste bisuri. De fiecare dată când vin la Peninsula Şuie fac spectacol, asta e scris.

Ultima zi de Peninsula 2012 îi va avea ca invitaţi printre alţii pe Children of Bodom, Subscribe, Babylon Circus şi Trooper. Din păcate din cauza unor neînţelegeri între booking şi managementul artiştilor ATB şi Josh Gallahan nu vor mai mixa la Peninsula 2012. Află detalii!