Pe 24 august 2012 scenele de lângă Complexul Weekend de la Târgu Mureş au fost gazdele unor artişti ca Tinie Tempah, Timo Maas, Viţa de Vie, Travka şi mulţi alţii. Păstrând acelaşi ton ca prima zi a Peninsula, ziua 2 s-a desfăşurat sub auspiciile unui cod galben de caniculă care a făcut, din păcate, şi victime.

Află cum a fost în prima, a treia şi a patra zi de Peninsula 2012!

Ziua efectivă de concerte a început undeva la ora 18:00 la Kiss Stage unde cei de la Electric Fence îşi susţineau reprezentaţia. Din cauza arşiţei nici publicul n-a fost foarte numeros, iar artiştii au avut ghinionul de a cânta cu soarele în faţă.

În ciuda acestui fapt, mai puteai vedea răzleţ câte un fan care refuza să stea jos ca ceilalţi şi se încăpăţâna să danseze şi să sară pe piese precum „I don’t wanna think twice”, „Looking for the perfect lover” sau „Ready, steady, go”. Electric Fence este una din trupele care se prezintă foarte bine live în orice condiţii, fapt confirmat şi la B’ESTFEST Summer Camp unde au cântat tot sub un cod galben de caniculă. Pe scena Kiss am putut vedea un concert drăguţ de o oră, cu o voce foarte bună şi cu un show frumos până la final, marcat bineînţeles de piesa de pe locul 2 la Eurovision, „Shunta”.

Travka şi Viţa de Vie la Peninsula 2012

Imediat după Electric Fence ne-am mutat la scena Ciuc unde moldovenii de la trupa-ierbuşoară (căci asta înseamnă „travka” în rusă) începuseră concertul. În ciuda faptului că au cântat aproape o oră, din setlist-ul lor au lipsit melodii precum „Vreau să simt Praga”, „Iubire” sau „Fetele-n lună”. Din păcate concertul Travka a trebuit să fie întrerupt pentru că bassistului i se făcuse rău, astfel concertul s-a scurtat cu 30 de minute. În ciuda faptului că băieţii au fost chemaţi înapoi pe scenă vreo 5 minute, cu toţii ne-am dat seama că e ceva serios când o ambulanţă a intrat în spatele scenei pentru acordarea de prim ajutor. Ne pare rău pentru ce i s-a întâmplat basistului şi sperăm să se facă bine cât mai repede.

Începând cu ora 20:00, pe scena principală şi-au făcut apariţia băieţii de la Viţa de Vie. Spre deosebire de concertul susţinut la B’ESTFEST anul acesta, reprezentaţia de la Peninsula a fost aproape în întregime electrică. Prin deja clasicele melodii VdV, „Basul şi cu toba mare”, „Praf de stele” sau „Ozosep” publicul s-a încălzit pentru varianta dubstep a piesei „Varză”. Nu ştiu care a fost problema dar concertul VdV s-a auzit foarte prost din public, basul era într-adevăr mare.

Tinie Tempah în premieră în România

Pentru prima dată în România, venit după ce de curând a cântat la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, Tinie Tempah a oferit publicului român o porţie bună de muzică de calitate. Nu sunt o ascultătoare a genului, însă recunosc că show-ul marca Tinie Tempah a fost unul foarte, foarte reuşit. A avut tot ce-i trebuie unui concert frumuşel, începând de la jocul de scenă până la comunicarea cu publicul şi, nu în ultimul rând, o prestaţie muzicală de excepţie.

Spre deosebire de headliner-ii serii trecute, The Straits, Tinie Tempah şi cei doi oameni ai lui au distrat publicul cu tot felul de jocuri de cuvinte, au comunicat aşa cum se cuvine şi cum face orice artist care îşi respectă fanii.

Vezi mai multe imagini din a doua zi de Peninsula 2012!

Nici partea de electro n-a fost uitată, astfel că am trecut şi pe la Freedom Arena, unde tocmai îşi instalase instrumentele de lucru nimeni altul decât Timo Maas. Am stat noi ce am stat, însă ceea ce a oferit Timo Maas publicului român şi nu numai nu mi s-a părut ieşit din comun, la un moment dat chiar plictisitor. Mă aşteptam la ceva mai mult de la el, dar poate aşteptările au fost prea mari judecând după prestaţia de aseară.

La Peninsula nu se doarme aşa că distracţia s-a mutat până în zori de zi la celelalte corturi pentru cei 19.000 de petrecăreţi prezenţi la festival. Peninsularii vor avea parte de-o a treia zi de festival plină de muzică bună şi distracţie. Pe scenele festivalului vor urca artişti precum: Ákos, N.O.H.A., Netsky, New Model Army, Şuie Paparude, CTC sau Sarmalele Reci.