Peninsula 2012 s-a încheiat în forţă cu o ultimă zi în care rock-ul a fost la putere pe scena principală. Children of Bodom, Subscribe şi Trooper au fost trupele cu care cea de-a zecea ediţie a festivalului de la Târgu Mureş şi-a luat rămas bun de pe Main Stage.

Află cum a fost în prima, a doua şi a treia zi de Peninsula 2012!

Dacă joi am fost nostalgici la The Straits, vineri ne-am distrat cu Tinie Tempah, sâmbătă [n]am fost la Akos, duminică am schimbat placa pentru că venise metalul greu, Children of Bodom. Ultima zi de festival a fost diferită de toate celelalte, atât din punctul de vedere al line-up-ului cât şi din cel al publicului, fanii cu tricouri negre ocupând spatial de la Main Stage.

Spre deosebire de alte zile, ziua 4 de Peninsula a aliniat la Main Stage o serie de trupe pe placul rockerilor, cu legatură între ele spre deosebire de ale zile (vezi Viţa de Vie şi Tinie Tempah, vezi N.O.H.A. şi Akos), am început frumos cu Trooper, am continuat cu Subscribe şi am sfârşit cu greii de la Children of Bodom.

Nebunia rock de la Main Stage cu Trooper şi Subscribe

Pe un vânt ce mai avea puţin şi punea în pericol prestaţia artiştilor, Trooper a deschis totuşi seria de 3 nume mari pe main stage. Chiar dacă n-a fost un public atât de numeros pe cât ar fi trebui să fie la Trooper, măcar au fost oameni de toate vârstele, de la ascultători veterani la ascultători tineri. Pe lângă piesele proprii, Trooper a mai cântat şi coveruri după „Highway to hell” de la AC/DC, „I want to break free” de la Queen, dar şi „Fear of the dark„, piesă a celor ce au inspirat numele formaţiei Trooper, Iron Maiden.

Pentru a nu ştiu câta oară la Peninsula şi pentru a 3-a oară în România doar anul ăsta, maghiarii de la Subscribe au concertat în ultima zi de festival în deschiderea finlandezilor de la Children of Bodom. Încă de la primele acorduri în public s-a instituit starea de agitaţie, însă băieţii de la Subscribe ştiu cum să-şi bage fanii în febra concertului.

Vezi mai multe imagini din a ultima zi de Peninsula 2012!

Am avut parte de „Bitter boundary” de pe ultimul lor album, „Bookmarks„, dar şi de „Friendship” de pe „Sanity has left the building„, album din 2005. Au mai cântat şi „Crowd of the nobodies„, iar pentru bis au venit cu trei melodii şi au încheiat toată manifestarea cu „X-man„. Subscribe au făcut un lucru perfect normal vorbind publicului în limba engleză şi nu în maghiară cu toate că mulţi fani erau vorbitori de limba maghiară. Pentru cei ce au ratat concertul Subscribe: nu disperaţi, maghiarii se întorc în România la începutul lui decembrie într-un concert la Cluj-Napoca.

Children of Bodom au încheiat seria concertelor de pe Main Stage

Când finlandezii de la Children of Bodom au urcat pe scenă nebunia s-a dezlănţuit: chitarele au sunat excepţional, vocea puternică a lui Alexi Laiho a răsunat pe Main Stage, iar fanii urlau şi aplaudau.

A fost un show în toată regula cu o comunicare cu publicul foarte bună, iar instrumentalul a sunat de zeci de ori mai bine live decât atunci când îi asculţi pe Youtube şi îţi imaginezi cum ar fi să mergi la ei la concert. Merită să îi vezi live, fac un spectacol care nu trebuie ratat şi fiecare fan şi-a primit duminică porţia de death metal melodic, deşi probabil că fanii nu s-au săturat să asculte live una dintre cele mai bune formaţii metal. Unii dintre cei care i-au văzut pe finlandezi şi la Bucureşti au spus că show-ul de la Târgu Mureş a fost unul mult mai reuşit decât ceea ce-a fost anul trecut în cadrul 1Mai Rock.

Ediţia aniversară din acest an a festivalului Peninsula a adunat în zona de concert de lângă Complexul Weekend aproximativ 79.000 de persoane, din care 3.000 şi-au mutat temporar domiciliul în campingul festivalului.

Petrecerile la Peninsula s-au ţinut lanţ începând cu ziua 0 (22 august), când primii peninsulari şi-au făcut simţită prezenţa, până în dimineaţa zilei de 27 august când petrecăreţii s-au lăsat cu greu convinşi să părăsească Peninsula. Printre cei „vinovaţi” pentru distracţia fără limite de la ediţia din acest a a festivalului au fost: The Straits, Tinie Tempah, Akos, Republic, Sister Bliss, Zdob şi Zdub, Viţa de Vie, Timo Mass, Emalkay, N.O.H.A., Şuie Paparude, Netsky, Sarmalele Reci şi mulţi alţii.