Zdob şi Zdub - Concerte Zdob şi Zdub - iConcert.ro

Home » Zdob şi Zdub

Zdob şi Zdub

Formaţia Zdob şi Zdub a luat naştere în 1994, în Republica Moldova, la Chişinău. Trupa formată din Roman Iagupov, Mihai Gincu, Sveatoslav Starus, Andrei Cebotari, Valeriu Mazilu şi Victor Dandes a reuşit în cei aproape 25 de ani de carieră să cucerească atât publicul din Republica Moldova, cât şi pe cel din România datorită ritmurilor originale care îmbină muzica hardcore cu folclorul moldovenesc şi graţie nebuniei pe care o dezlănţuie pe scenă.

Trupa Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 9 materiale discografice, care include hituri precum „Videli Noch”, „Moldovenii s-au născut”, „Bunica bate toba”, „Dj Vasile”, „Trece vremea omului” şi „Mioriţa”. Piesele formaţiei au avut un succes enorm, astfel că numeroase posturi de radio le-au preluat pentru a le difuza, iar băieţii au lansat şi videoclipuri pentru 17 dintre piesele cele mai îndrăgite de fani.

Zdob şi Zdub a susţinut concerte în mai bine de 20 de ţări din Europa şi a cântat în cadrul unor festivaluri importante precum Sziget (Ungaria), Roskilde (Danemarca), Festival sin Fronteras (Franţa), Exit (Serbia), EuroSonic (Olanda), Woodstock (Polonia), Krefelder Folkfest, Tanz&Folk Festival Rudolstadt şi S.O.M.A. din Germania. În România, trupa a concertat la festivalurile Fete de la Musique, Stufstock, Cerbul de Aur, Peninsula şi Folk You.

Pe lângă concertele din cadrul festivalurilor, Zdob şi Zdub s-a bucurat şi de şansa de a cânta în deschiderea concertelor unor trupe celebre precum Korn, Biohazard, Soulfly, Rage Against The Machine, Linkin Park şi Red Hot Chili Peppers. De asemenea, Zdob şi Zdub a reprezentat Moldova la ediţiile din 2005 şi 2011 ale concursului Eurovision, ocupând locul 6, respectiv 12. (Iulia Popa)

Concerte, ştiri, recenzii şi galerii foto cu Zdob şi Zdub

Turneu naţional Zdob și Zdub – „BESTIARIUM”

În perioada 8 noiembrie – 30 noiembrie 2019, trupa Zdob și Zdub susţine turneul naţional „BESTIARIUM”, în mai multe oraşe ale României, printre care, Galați, Suceava, Cluj-Napoca, Alba Iulia, București, Iași.  

Old Blacks, Rock & More Festival 2019 la Bucureşti

Vineri şi sâmbătă, pe 7 şi 8 iunie 2019, de la ora 16:00, trupele Zdob şi Zdub, Kempes, Şuie Paparude, Timpuri Noi şi mulţi alţii concertează în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului Old Blacks, Rock & More, în Club Quantic (aer liber) din Bucureşti.  
7 Jun - 8 Jun 2019     ,

Concert #dinBasarabia – Centenar la Arenele Romane din Bucureşti

Sâmbătă, 24 martie 2018, de la ora 19:00, trupele Zdob şi Zdub, Gândul Mâţei, Alex Calancea band – Guy – Lupii, Cuibul şi Siaj sunt invitaţii concertului #dinBasarabia, de la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti. Evenimentul are loc cu ocazia Centenarului, aniversarea... 
24 Mar 2018     ,

Concertele lunii decembrie 2017 în România

Ultima lună din acest an vine cu o mulţime de concerte, cu ocazia sărbatorilor de iarnă. Concerte de Colinde, concerte caritabile, dar şi târguri speciale de Crăciun sunt organizate în mai multe oraşe din ţară, pe parcursul lunii decembrie.  

Hurts, The Crystal Method şi Vini Vici, printre primele confirmări la Afterhills Festival 2018

Hurts, The Crystal Method, Vini Vici şi Sunnery James & Ryan Marciano sunt printre primele nume confirmate pentru cea de-a doua ediţie Afterhills Music and Arts Festival. Ediţia de anul viitor va avea loc tot la Iaşi, între 31 mai şi 3 iunie 2018.  
    ,

Concertele lunii octombrie 2017 în România

Luna octombrie vine cu o mulţime de concerte care vor avea loc atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară. Pop, rock, dance, jazz, soul, hip-hop, folk şi electro vor fi genurile muzicale promovate pe scenele din întreaga ţară prin concertele susţinute de cântăreţii români sau... 

Zilele Clujului 2017

În perioada 25 – 28 mai 2017, la Cluj-Napoca are loc ce de-a VII-a ediţiei a Zilelor Oraşului Cluj-Napoca. „Clujul se conectează” este tema ediţiei de anul acesta. Festivalul se va desfăşura în 30 de locuri din oraş, va cuprinde peste 100 de evenimente şi va angrena peste... 
27 May - 28 May 2017     ,

Concertele lunii mai 2017 în România

Cu o lună înainte de venirea verii şi de startul festivalurilor în toată ţara, atmosfera de vacanţă şi de distracţie se simtă din ce în ce mai mult, prin concerte în aer liber, dar şi prin evenimente indoor.  

FOTO: #dinBasarabia 2017 la Arenele Romane din Bucureşti

Tradiţionalul concert #dinBasarabia a revenit cu cea de-a treia ediţie la Arenele Romane din Bucureşti, pe 25 martie 2017. Pe scenă au urcat trupele Zdob şi Zdub, Alternosfera, Cuibul, Rupt şi Vali Boghean Band. Urmăreşte galeria foto de la concertul #dinBasarabia 2017 la Arenele Romane din... 

Concert #dinBasarabia 2017 la Arenele Romane din Bucureşti

Sâmbătă, 25 martie 2017, de la ora 19:00, tradiţionalul concert #dinBasarabia revine cu cea de-a treia ediţie la Arenele Romane din Bucureşti, alături de trupele Zdob şi Zdub, Alternosfera, Cuibul şi Rupt.   
25 Mar 2017     ,
123


Social Media

iConcert.ro