În perioada 8 noiembrie – 30 noiembrie 2019, trupa Zdob și Zdub susţine turneul naţional „BESTIARIUM”, în mai multe oraşe ale României, printre care, Galați, Suceava, Cluj-Napoca, Alba Iulia, București, Iași.

Formaţia Zdob şi Zdub pleacă în turneul de promovare a celui de-al 10-lea material discografic din carieră, „Bestiarium”. O colecţie de 14 melodii, dintre care și o colaborare cu Irina Rimes pentru piesa „Sânziene”. De pe album, Zdob şi Zdub a lansat până în prezent 5 melodii, „Lupul Solitar”, „Omul Liliac”, „Colindul leului”, „Ursul” şi „India mă cheamă”.

Conceptul general al albumului are ca mesaj relația omul și natura, ca un univers întreg. Majoritatea pieselor poartă titluri legate de lumea faunei și florei, iar unele melodii sunt inspirate din folclorul autentic și din patrimoniul basmelor românești. Materialul conține piese cu elemente rock, punk, ska, electronic, rock psihedelic, street music, acustic, trance, nuanțe din folclorul indian și chiar afro.

Program turneu Zdob și Zdub – „BESTIARIUM”

Oraş Dată Locaţie
Constanța 8 noiembrie / 19:30 Casa de Cultură a Sindicatelor
Tulcea 9 noiembrie / 19:30 Casa de Cultură a Sindicatelor
Galați 14 noiembrie / 19:30 Sala Sporturilor „Dunărea" bilete
Suceava 15 noiembrie / 19:30 Casa de Cultură a Sindicatelor bilete
Bacău 16 noiembrie / 19:30 Teatrul de Vara „Radu Beligan" bilete
Buzău 17 noiembrie / 19:30 Casa de Cultură a Sindicatelor bilete
Cluj-Napoca 22 noiembrie / 19:30 Cinema Florin Piersic bilete
Alba Iulia 23 noiembrie / 19:30 Casa de Cultură a Sindicatelor bilete
Timișoara 24 noiembrie / 19:30 Teatrul Național „Mihai Eminescu" bilete
Bucureți 28 noiembrie / 19:30 Sala Palatului bilete
Iași 30 noiembrie / 19:30 Casa de Cultură a Studenților bilete

 

Zdob şi Zdub este o formaţie etno-rock din Republica Moldovă, ce a luat fiinţă în anul 1994. Trupa are la activ concerte susţinute în peste 20 de ţări europene promovând folclorul autentic şi combinând diferite stiluri muzicale. Zdob şi Zdub a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2005 şi s-au clasat pe locul 6. De-alungul carierei, Zdob și Zdub a cântat pe aceeaşi scenă cu trupe ca Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against the Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals şi Linkin Park.

Trupa este formată din Roman Iagupov (voce), Mihai Gincu (tobe), Sveatoslav Starus (chitară), Andrei Cebotari (tobe), Valeriu Mazilu (trompetă, fluier, cimpoi) şi Victor Dandeş (trombon, vioară, acordeon).

Bilete turneu Zdob și Zdub – „BESTIARIUM”

Biletele pentru concertele din cadrul turneului trupei Zdob și Zdub, care au loc în perioada 8 noiembrie – 30 noiembrie 2019 în mai multe oraşe din ţară, pot fi achiziţionate din reţeaua Entertix sau online de pe www.entertix.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de oraş, dar şi de poziţionarea locurilor în sală.

Turneul naţional Zdob și Zdub – „BESTIARIUM” este organizat de către Smart Live România.