Duminică, 22 iulie 2019, Rock the City prezintă The Cure şi God Is an Astronaut în concert în Piaţa Constituţiei din București.

Trupa britanică The Cure s-a format în 1976, ca Easy Cure. Formaţia este considerată, pentru scena muzicală a anilor ’80, pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Trupa a suferit mai multe schimbări de componență, însă Robert Smith, vocalistul, chitaristul și principalul compozitor, este singurul membru constant al formației britanice.

Primul material, „Three Imaginary Boys” (1979), i-a plasat pe cei de la The Cure ca icon pentru zona post-punk-ului și mișcării New Wave. După lansarea albumului „Pornography” (1982), viitorul trupei a devinit nesigur, iar Robert Smith şi-a dorit schimbarea imaginii dark, pe care o dobândise trupa. Odată cu lansarea single-ului „Let’s Go To Bed” (1982), Smith a început să adauge treptat un sound pop în muzica formatiei. Cu melodiile „Just Like Heaven”, „Lovesong” și „Friday I’m in Love” şi-au câștigat popularitatea, ajungând înclusiv în topul Billboard Hot 100 din Statele Unite ale Americii.

La începutul anilor ’90, The Cure era una dintre cele mai populare trupe de rock alternativ din lume. Trupa a câștigat, cu piesa „Lullaby”, Best Video la premiile Brit Awards 1990, iar în 1991, tot la Brit Awards, premiul Best British Band. După un an, la MTV Video Music Awards au câștigat Viewer’s Choice (Europa) cu melodia „Friday I’m In Love”.

Cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, peste 40 de single-uri, câteva materiale live, valoroase coloane sonore și o multitudine de alte activități culturale, fac din The Cure o comoară muzicală și o formație care a infleunțat semnificativ numeroase grupuri celebre. Din 2018, membrii trupei au început să lucreze la un al paisprezecelea album de studio.

Trupa God Is an Astronaut a fost înființată în anul 2002 la initiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitară, clape), a fratelui său geamăn Niels Kinsella (bas, chitară, visuals) și a lui Lloyd Hanney (tobe, synth). Trupa poate fi considerată cea mai importantă formație din zona post-rock-ului actual.

În 2002 au lansat primul material de studio, „The End of the Beginning”. Două dintre clipurile trupei, „The End of the Beginning” și „From Dust to the Beyond”, au fost difuzate la MTV UK și la posturile MTV de pe întreg continental european. De aici a început succesul pentru God Is an Astronaut, urmat de încă alte 8 albume de success. Cel mai recent matarial discografic, lansat acum câteva luni, „Epitaph”, este caracterizat ca o nouă etapă în cariera muzicală a trupei.

Bilete concert The Cure în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Biletele pentru concertul The Cure, ce va avea loc pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din Bucureşti, pot fi achiziţionate din rețelele Eventim și Entertix, dar și online de pe www.eventim.ro și www.entertix.ro, la următoarele categorii de preț:

Categorie Preţ
Categoria Diamond Circle 390 lei  bilete
Categoria Golden Circle 280 lei bilete
Categoria Acces General 220 lei bilete
Categoria Tribuna 1 420 lei bilete
Categoria Tribuna 2 420 lei bilete

Deținătorii unui bilet la concertul Bon Jovi, care vor să își achiziționeze un bilet pentru concertul The Cure, vor beneficia de un discount. Din codul de bare al unui bilet Bon Jovi se vor utiliza primele 10 caractere în procesul de achizție. Un cod poate fi folosit o singură dată, pentru achiziția a maximum 8 bilete.

Concert The Cure din Piața Constituției din Bucureşti este prezenzatat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertaiment.