La 25 august 2011, peninsularii din toată ţara s-au întors ca în fiecare an, cu mic cu mare, la Târgu Mureş. Cea de-a noua ediţie a Festivalului Peninsula şi-a întâmpinat oaspeţii la mică distanţă de Complexul Weekend cu o mulţime de surprize.

Muzical vorbind, Tuborg Green Fest Peninsula a început cu primele recitaluri de pe Romania – the Carpathian Garden Stage. În timp ce spectatorii se obişnuiau  cu spaţiul festivalului, pe Talent Stage powered by TuborgSound au urcat primele talente, iar pe scena principală au concertat cei de la Recycle Bin.

Vezi cum a fost în a treia zi de festival. Citeşte recenzia!
Află cum a fost în ultima zi de Tuborg Green Fest Peninsula 2011!

Zdobii bat tare

În jurul orei 19:00 aproape toată suflarea festivalului s-a îndreptat cu paşi repezi către Tuborg Main Stage unde Roman Iagupov şi colegii săi au dat startul nebuniei. Zdob şi Zdub şi-a servit fanii cu o porţie sănătoasă de hardcore moldovenesc, iar cei din urmă au dansat fără întrerupere şi s-au bucurat ca în fiecare an de recitalul fără eroare al artiştilor.

Foto: Biró István

Vezi mai multe poze din prima zi de festival!

Poze ziua 1: Guano Apes, K’S Choice, Zdob & Zdub şi mulţi alţii!
Poze ziua 3: Iggy and the StoogesChase and StatusSka Cubano şi alţii!
Poze ziua 4: Within Temptation, Hammerfall, Dub FX şi mulţi alţii!

Pe Main Stage seara a continuat cu Tankcsapda şi cu mult aşteptaţii headlineri ai serii, Guano Apes. Cu o Sandra Nasic într-o formă aparte, germanii au strâns aproape 10.000 de fani în faţa scenei. „You Can’t Stop Me„, „Open your eyes” şi „Lords of the Boards” sunt doar câteva dintre piesele pe care fanii au cântat alături de membrii trupei.

Petreceri până în zori la Kiss Terrace şi Freedom Music Arena

La Kiss Terrace ziua a început cu Parno Graszt, iar uşor uşor mii de tineri s-au adunat aici pentru a se bucura de K’s Choice, Urma şi Foreign Beggars. Nebunia a continuat la Kiss Terrace până spre dimineaţă pe mixurile lui Gojira.

La Talent Stage seara s-a terminat cu Magashegyi Underground şi R.O.A., iar Freedom Music Arena a fost ore întregi locul în care iubitorii muzicii electronice au dansat fără întrerupere. Stereo Palma care şi-au încheiat setul pe masa de mixaj, veteranii Palotai şi DJ Vasile şi [a:rpia:r] au fost cei care au mixat până în zori în cortul special amenajat.

A doua zi de Tuborg Green Fest Peninsula 2011

Ce-a de-a doua zi de Tuborg Green Fest Peninsula 2011 a început pentru mulţi dintre cei prezenţi cu o vizită la Complexul Weekend din apropierea festivalului. Peninsularii s-au răcorit în apa ştrandului ori s-au bucurat de razele calde ale soarelui.

Pe Romania – the Carpathian Garden Stage, Ţapinarii au fost primii artişti care au urcat pe scenă, iar mai apoi au urmat Dreamers şi zâmbitorii Toulouse Lautrec.

Ca şi în ziua precedentă, puţin după ora 16:30 pe Talent Stage au urcat „talentele” selectate în urma competiţiei organizate de TuborgSound: Minimal Cold, Mojo Barrel şi Voodoo. Seara s-a încheiat cu Intim Torna Illegál ai cărei fani au cântat vers cu vers alături de trupă, clujenii de la Grimus şi DJ Fülöp & Lobenwein. Grimus au combinat piesele binecunoscute cu piesele de pe albumul nou ce va fi lansat în această toamnă, dar şi-au surprins fanii şi cu o piesă în premieră.

Nebunia de la Tuborg Main Stage

Prima trupă ce a urcat pe Tuborg Main Stage pe 26 august a fost Les Elephants Bizzarres. Au urmat Belga şi canadienii de la Danko Jones, cei din urmă surprinzând spectatorii mai mult decât plăcut.

Foto: Calin Ilea

Vezi mai multe poze din a doua zi de festival!

Poze ziua 1: Guano Apes, K’S Choice, Zdob & Zdub şi mulţi alţii!
Poze ziua 3: Iggy and the StoogesChase and StatusSka Cubano şi alţii!
Poze ziua 4: Within Temptation, Hammerfall, Dub FX şi mulţi alţii!

Rockerii de la Kasabian au adunat un număr impresionant de fani în faţa scenei principale a festivalului. Una dintre cele mai importante trupe rock din noua generaţie a Marii Britanii a cântat hit după hit. Până şi piesele de pe noul album al artiştilor au fost cântate aproape în întregime alături de cei prezenţi. „Empire„, „Thick As Thieves„, „Fast Fuse” sau „Vlad The Impaler” au fost câteva dintre piesele pe care fanii le-au putut asculta.

Stilul unic şi de-a dreptul captivant al lui Tom Meighan i-a incurajat pe cei prezenţi să se bucure de fiecare secundă a show-ului britanicilor. Seara s-a încheiat cu „Fire” şi cu Tom aruncându-şi tamburina în public şi  coborând alături de Sergio în public pentru a-şi saluta fanii.

Markus Schulz la Peninsula 2011

Pe Freedom Music Arena distracţia a început cu Myon & Shane 54 în jurul orei 21:00 şi a continuat cu Sunnery James & Ryan Marciano. La ora 1:00, în cortul invadat de fum şi lumini colorate, DJ-ul cu numărul 8 al lumii a luat cu asalt platanele. Apariţia pe scenă a lui Markus Schulz a creat o nebunie printre miile de fani prezenţi în Freedom Music Arena. DJ-ul german a mixat ore întregi în faţa fanilor ce au dansat fără întrerupere.

Pe Kiss Terrace a doua zi de festival a început cu The MOOoD. Pe scenă au urcat apoi cei de la N.O.H.A.. Show-ul acestora a fost de departe unul dintre cele mai aşteptate ale zilei. Tündérground, Chris.Su & MC Agent au fost următorii artişti ce au păşit pe scenă. Iar spre finalul serii iubitorii muzicii drum’n’bass s-au bucurat de un set aparte al lui Andy C.

Tuborg Green Fest Peninsula 2011 are loc la Târgu Mureş în perioada 25-28 august. Pe scena festivalului organizat de Sziget Management, MIÉRT, Loteria Română şi prezentat de Tuborg vor mai urca în zilele următoare: Iggy and the Stooges, Nick Warren, Chase & Status and MC Rage, Hammerfall, Within Temptation, Dub FX şi mulţi alţii.