B’ESTFEST 2012 se apropie cu paşi repezi, iar cu mai puţin de o lună până la eveniment organizatorii anunţă o ediţie plină de surprize. Cu şapte scene pe care vor urca peste 100 de artişti, un spaţiu de desfăşurare ce se întinde pe 25 de hectare şi o mulţime de activităţi, festivalul ce va avea loc între 6 şi 8 iulie 2012 la Tunari promite a fi un eveniment memorabil. 

Află mai multe informaţii despre B’ESTFEST 2012!

În 2011, B’ESTFEST părăsea centrul oraşului şi se instala pentru câteva zile pe islazul comunei Tunari, din apropiere de Bucureşti. Mişcarea a fost una destul de riscantă, după o perioadă îndelungă în care bucureştenii se obişnuiseră cu festivalurile dintre betoane. Însă pentru echipa Emagic, festivalul a fost un adevărat succes, anul trecut la B’ESTFEST Summer Camp au fost aproximativ 38.000 de persoane care timp de trei zile s-au distrat până în zori pe muzica unor artişti ca Pendulum, Mika sau Skunk Anansie.

7 scene cu peste 100 de artişti

Cum era de aşteptat, B’ESTFEST 2012 va încerca nu doar să egaleze ci şi să depăşească performanţele ediţiei precedente. Cei mai bine de 100 de artişti vor concerta anul acesta pe şapte scene. Pe lângă cele două scene principale, Ciuc Premium Stage şi Coca-Cola Stage, care vor funcţiona alternativ, anul acesta revine şi Freedom Dance Arena unde vor mixa importante nume ale scenei electro. Scena Romania Future Heroes va fi şi anul acesta prezentă la festival şi va găzdui pe lângă nume cunoscute de pe scena alternativă şi trupe debutante.

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu

Una dintre surprizele acestei ediţii este scena Jägermeister Aftershock unde iubitorii de rock, punk, hardcore sau metal îi vor putea vedea anul acesta pe Kreator, MoonspellObituary sau Meshuggah. Fanii de reggae, roots şi dancehall vor avea parte de show-uri de neuitat la Blazing Vibez Stage, iar cei de lounge, IDM si broken beat vor petrece până în zori la Groove On Stage.

B’ESTFEST 2012 pe lista celor mai importante festivaluri europene

Pulp, Garbage, Royksoop, Caro Emerald, Dope D.O.D, Mala Vita, Milow, Modestep, Selah Sue, Stanton Warriors şi The Qemists sunt doar câţiva dintre artiştii care vor urca anul acesta pe scena festivalului ce a fost numit de The Guardian un „must-see„.

Acestora li se vor alătura şi artişti autohtoni, aleşi de către fani prin intermediul aplicaţiei „Votează-ţi artistul” disponibilă pe pagina de Facebook a festivalului. În cele câteva săptămâni de la punerea în funcţiune a aplicaţiei au fost înregistrate peste 6000 de voturi, trupele Avatar, L.O.S.T., Taine, Toulouse Lautrec, Flou Rege, Manki’n’Stieb, Antract, Hot Casandra, Subcarpaţi, Selectro (proiectul electronic din care fac parte Bully, D-laid si Marika) şi The MOOoD fiind deja confirmate.

Aşa cum chiar organizatorii au declarat, festivalul a sprijinit întotdeauna artiştii aflaţi la început de drum. Astfel, trupele şi DJ în căutare de afirmare pot utiliza aplicaţiile B’ESTBAND şi B’ESTVIBE pentru a încerca să obţină unul dintre cele 3 locuri în line-up-ul scenei Future Heroes şi respectiv 3 sloturi la Freedom Arena.

Experienţa B’ESTFEST Summer Camp 2012

Însă B’ESTFEST este mai mult decât un festival muzical, este o experienţă culturală şi sportivă ce se va întinde pe trei zile. Pe lângă concertele de până dimineaţă, cei ce vor păşi în B’ESTFEST Park se vor putea bucura de filme (proiectate pe un ecran de 120 m²), zone de relaxare, terenuri pentru sport, bazar şi nelipsitul parc de distracţii, ce anul trecut a încântat petrecăreţii.

În plus, pe parcursul celor trei zile de festival câteva dintre cele mai importante cluburi din Capitală îşi vor muta reşedinţa la Tunari. Astfel, Expirat, Fabrica, B52 şi Control vor avea terase amenajate în cadrul spaţiului de festival. B’ESTFEST îşi continuă şi anul acesta direcţia eco Green Vilage, o zonă care în 2011 a atras destul de mulţi curioşi, revenind şi anul acesta.

B’ESTFEST 2012 va atrage cu siguranţă o mulţime de iubitori ai festivalurilor. Atenţia pe care presa din toată lumea a acordat-o festivalului de la Tunari face ca organizatorii să estimeze ca ponderea turiştilor străini prezenţi la eveniment să fie de 25% din numărul total al participanţilor. Pentru ediţia din acest an a fost organizată şi o competiţie alături de www.mixcloud.com ce îi va da şansa unui DJ european să mixeze la festival pe 8 iulie.

Află detalii legate de competiţia de pe MixCloud.com!

Bilete şi abonamente B’ESTFEST 2012

Biletele pentru B’ESTFEST Summer Camp 2012 pot fi cumpărate din librăriile Diverta şi pe www.myticket.ro la preţul de 125 lei pentru o zi sau 265 lei pentru întreg festivalul şi 15 lei pentru camping. Tinerii de până în 26 de ani beneficiază de 50% discount din preţul biletului dacă vin în „gaşcă” de cinci persoane, iar copiii mai mici de 12 ani au acces gratuit în prezenţa unui adult.

Harta B'ESTFEST Park 2012