B’ESTFEST Summer Camp 2012, ce va avea loc între 6 şi 8 iulie 2012, pregăteşte un cadou iubitorilor de muzică rock: o scenă special dedicată acestora. Primul nume confirmat pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului de lângă Bucureşti este cel al germanilor de la Kreator.

Dacă până acum rockerii înflăcăraţi se puteu bucura de o singură zi în cadrul B’ESTFEST, odată cu lărgirea spaţiului de desfăşurare cu 5 ha, se vor putea dezlănţui în fiecare zi a festivalului, în faţa scenei rock.

Kreator, pionierii thrash-death metal-ului la Bucureşti

Trupa Kreator a luat naştere în 1978 şi de atunci a lansat nu mai puţin de 12 albume. Au început cu „Endless Pain” (1985) şi au continuat cu albume ca „Pleasure to Kill” (1986), „Terrible Certainty” (1987), „Extreme Agression” (1989), „Coma of Souls” (1990) însă succesul internaţional l-au câştigat prin ultimul album, „Hordes of Chaos” (2009).

În prima jumătate a anului 2012 va fi lansat un nou album la care trupa lucreză în prezent. Muzica extremă şi plină de energie a lui Mille Petrozza (voce), Jürgen „Ventor” Reil (tobe), Christian Giesler (bas) şi Sami Yli-Sirniö (chitară) îşi aşteaptă susţinătorii pe scena rock a B’ESTFEST Summer Camp 2012.

Pe lângă Kreator, primii care au confirmat participarea şi, prin urmare, primul nume de pe afişul B’ESTFEST Summer Camp 2012, vor urca pe scena rock alte nume dure, hotărâte să încingă atmosfera. Kreator este trupa ce defineşte trash-death metal-ul, fiind unii din pionerii genului care se caracterizează printr-un ritm extrem de rapid şi agresivitate.

De trei ori mai mult rock la B’ESTFEST Summer Camp 2012

În plus, fanii festivalului vor beneficia şi de o zonă de camping care merge mână în mână cu noua scenă dedicată rockului, după cum a declarat şi Laura Coroianu, CEO Emagic.

Dacă în cadrul ediţiilor anterioare am încercat să dedicăm rock-ului o zi de festival, Aftershock, de anul acesta avem o întreagă scena dedicată acestui gen, ceea ce înseamnă, pe scurt, de trei ori mai mult rock! Noua locaţie ne-a permis extinderea spaţiului de desfăşurare, precum şi adăugarea unei zone de camping, prin urmare adaugarea unei scene rock este cea mai bună alegere la acest moment, având în vedere ca, în mod tradiţional, rockerii preferă acest gen de experienţă. Pregătim mai multe surprize pentru anul viitor, tineţi aproape!

Pe lângă această surpriză, B’ESTFEST Summer Camp 2012 îşi aşteaptă iubitorii de muzică şi distracţie cu noi petreceri, concerte pentru toate gusturile, expoziţii, workshop-uri, parc de distracţii, terase, zone de sport şi relaxare, toate pe 6, 7, 8 iulie 2012 în comuna Tunari, pe malul lacului Pasărea de lângă Bucureşti.