La un an de la primul său concert la Bucureşti, cântăreţul de jazz Gregory Porter a revenit la Sala Palatului, în seara de 22 aprilie 2018. Publicul s-a bucurat de vocea sa amplă, dar şi de instrumentiştii talentaţi care l-au acompaniat. Evenimentul a marcat promovarea celui mai recent album semnat de Gregory Porter, „Nat King Cole & Me”.

Seara a început cu o mică întârziere faţă de ora anunţată, dar atunci când s-a făcut simţită prezenţa caldă a cântăreţului, nimic nu a mai contat şi publicul a sorbit fiecare notă muzicală venită dinspre scenă.

Concertul a început natural, fără nicio introducere, cu melodia „Holding On”. Atmosfera a devenit rapid mai prietenoasă când, în unul dintre puţinele momente când a comunicat cu publicul, Gregory Porter le-a spus fanilor că se simte foarte bine în Bucureşti, la fel de bine ca în Harlem. Trecerea a fost perfectă pentru melodiile specifice Harlemului, şi anume „On My Way To Harlem”, „Take Me To The Alley” şi „Don’t Lose Your Steam”.

Gregory Porter în concert la Sala Palatului – Foto: Nicolae Stoian / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Chiar dacă lipsa comunicării în cadrul concertelor este deseori criticată, întâlnirea cu Gregory Porter a fost de excepţie, dat fiind stilul extrem de personal şi cald. Astfel, fără prea multe cuvinte, artistul a reuşit să stabilească o legătură cu publicul prezent la concertul de la Sala Palatului.

În setlist s-au strecurat melodii şi de pe albumul „Liquid Spirit”, material lansat în anul 2013 şi care i-a adus lui Gregory Porter premiul Grammy pentru „Cel mai bun album vocal de Jazz”. După melodia „Hey Laura”, bassistul Jahmal Nichols a făcut o demonstraţie în ceea ce priveşte importanţa contrabasului în muzica jazz, moment care a fost folosit ca o scurtă trecere spre o reinterpretare a melodiei „Papa Was A Rolling Stone”. Momentul reinterpretărilor a continuat cu o scurtă improvizaţie la care s-a alăturat şi pianistul Chip Crawford şi bucăţi extrase din melodiile lui Bob Marley.

Gregory Porter în concert la Sala Palatului – Foto: Nicolae Stoian / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Unul dintre cele mai emoţionante momente ale serii fost interpretarea melodiei „Wolfcry”, într-un cadru extrem de intim, în care pe scena slab luminată erau prezenți doar Gregory Porter şi pianistul Chip Crawford. Pentru a relua rapid atmosfera tipică Harlemului şi pasiunea jazzului, au urmat solo-uri extrem de energice de tobe şi orgă.

Profitând de energia publicului, Gregory Porter şi-a convins fanii să cânte cu el pe melodia „No Love Dying”, spunând, în glumă: „Nu trebuie să fiţi timizi. Ar trebui să vă plătesc eu pe voi”. După doar câteva acorduri din melodia „Liquid Spirit”, publicul s-a animat şi mai tare, râmânând în picioare până când formaţia a părăsit scena, pe melodia „Free”.

Dat fiind că unul din motivele revenirii artistului la Bucureşti era chiar promovarea celui mai nou album, „Nat King Cole & Me”, bisul a luat forma reinterpretării melodiei „When Love Was King”.

Gregory Porter în concert la Sala Palatului – Foto: Nicolae Stoian / iConcert.ro

Urmăreşte mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cu toate că evenimentul a părut că s-a terminat rapid, revenirea lui Gregory Porter la Sala Palatului a însemnat aproape 2 ore de muzică bună, artişti pasionaţi şi sentimentul că nu mai există nimic altceva în momentul respectiv, decât sunetele calde venite de pe scenă.