În perioada 2-24 septembrie 2017, are loc Piaţa Festivalului „George Enescu”, un regal muzical pentru toţi iubitorii de de muzică clasică, în Piaţa George Enescu din Bucureşti. Intrarea este liberă.

Evenimentul, care este conex cu una dintre cele mai importante manifestări muzicale din România, Festivalul Internaţional „George Enescu”, este structurat în două părţi. În perioada 2-10 septembrie vor avea loc mai multe concerte live, urmând ca între 11 şi 24 septembrie să fie difuzate mai multe transmisiuni în direct ale concertelor de la Sala Palatului. De asemenea, în a doua perioadă a festivalului, între orele 17:00 şi 19:00, vor avea loc concertele şi spectacolele elevilor de la şcolile de muzică din Bucureşti şi ale studenţilor de la Conservatoarele din ţară.

Programul complet al Festivalului „George Enescu” 2017

Orchestra Simfonică București deschide ediţia din 2017 a Pieţei Festivalului, sub bagheta dirijorului francez Benoît Fromanger. Din programul ediţiei din acest an, organizatorii anunţă colaborări spectaculoase ale orchestrelor, dirijorilor şi instrumentiştilor români cu muzicieni din Austria, Italia, Franța, Spania, Germania, Cehia și Venezuela. Un alt moment important din cadrul evenimentului va fi colaborarea dintre Filarmonica de Stat Sibiu şi dirijorul Cristian Lupeş.

Cu o istorie de peste jumătate de secol, Orchestra de Cameră Radio vine în Piaţa George Enescu împreună cu dirijorul Tiberiu Oprea şi pianista Mădălina Pașol, iar trompetistul Sergiu Cârstea va susţine un concert alături de Bucharest Baroque Ensemble. O prezenţă constantă în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu, Camerata Regală, se va remarca alături de dirijorul Constantin Adrian Grigore şi de violonistul George Tudorache.

Printre premierele ediţiei din 2017 se numără şi spectacolul internaţional de succes „La Vida Loca”, care prezintă cele mai îndrăgite cântece şi dansuri latino americane intrepretate de Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles. De asemenea, Alexandru Tomescu va cânta în fața publicului din Piaţa George Enescu la vioara Stradivarius Elder, în acompaniamentul Sînzianei Mircea la pian şi al argentinianului Omar Massa la bandoneon.

O altă prezenţă importantă în programul festivalului din acest an este The Enescu Project, grupul de tineri muzicieni înfiinţat cu scopul de a readuce în atenţia publicului muzica de cameră compusă de George Enescu. În acelaşi timp, Orchestra Metropolitană București, dirijată de Daniel Jinga, va fi prezentă la festival alături de renumiţii tenori de talie internaţională Marcel Pavel, Vlad Miriţă şi Andrei Lazăr cu un program de arii celebre. Evenimentul se va încheia cu recitalul de excepţie al tinerei orchestre din Capitala Austriei, Sinfonietta Wien.

Intrarea este liberă.