eliades

Aseara, la Sala Palatului din Bucuresti, in compania cantaretului Eliades Ochoa am petrecut o seara 100% cubaneza, pe ritmuri exotice ca tara din care provine artistul, singurul vocalist ramas in viata din proiectul Buena Vista Social Club.

Artistul a reusit sa ridice publicul roman in picioare si a facut spectacol alaturi de trupa sa, formata din 7 instrumentisti plini de voie buna si pusi pe distractie. Muzicantii cu camasi rosii, care aratau ca niste “mariachi” adevarati, au tinut isonul sarmantului Ochoa la pian, trompete, chitara, chitara bas, percutie si voce.

Eliades Ochoa, nelipsit de palaria de cowboy care i-a consacrat tinuta, a vorbit putin publicului roman in limba sa natala, preferand sa ne vorbeasca mai mult pe limba universala – muzica. Si bine a facut, deoarece oamenii au fost multumiti, l-au aplaudat si au dansat mai intai de pe scaune, retinuti, dar cand atmosfera s-a incins si Ochoa a zis “Ce pacat ca nu se permite sa dansam aici in sala.”, fanii au venit in fata scenei si au dansat pana la final.

Un moment inedit a fost cand Ochoa, impreuna cu un chitarist din trupa, au interpretat celebra piesa “Chiquitita” a formatiei ABBA si au impresionat toata sala. Timp de o ora si jumatate, a cantat si piese mai vesele, dar si melancolice, de dragoste, din stilul bolero, apoi ne-a multumit pentru prezenta si a plecat de pe scena. Insa publicul l-a aplaudat, s-a intors si ne-a mai cantat o melodie la bis.

In deschiderea concertului lui Eliades Ochoa, Analia Selis a sustinut un mini recital, care a pregatit audienta prin ritmurile melodiilor sale latine. A cantat vesela, cu multa buna dispozitie si a smuls aplauze la fiecare melodie.