În weekendul 26-28 iulie 2019, are loc cea de-a şasea ediţie Creative Fest la Romexpo din Bucureşti. The Rasmus, Subcarpaţi, Robin & The Backstabbers, Dubioza Kolektiv, The Putreds şi Gojira & Planet H se numără printre artiştii care vor urca pe scena festivalului. Intrarea este liberă.

Program concerte Creative Fest 2019

16:00 – Acces

Vineri, 26 iulie 2019 

17:30 – Vlad Dobrescu
18:15 – Harlequin_Jack
19:15 – Gojira & Planet H
20:30 – R.O.A.
21:45 – Şuie Paparude

Sâmbătă, 27 iulie 2019

17:00 – The Sonic Taste
17:50 – CnM
18:45 – Basska
20:00 – Robin & The Backstabbers
21:30 – The Rasmus

Duminică, 28 iulie 2019 

16:45 – The Putreds (Macanache Live Band)
17:40 – Dope D.O.D.
18:40 – DAS EFX
19:40 – Subcarpaţi
21:30 – Dubioza Kolektiv

Evenimentul dedicat creativităţii revine şi în acest an cu trei zile de concerte, cu mai mulţi artişti şi trupe de renume. Ultimul weekend din luna iulie va fi plin de muzică live, artă urbană, demonstrații de graffiti și freestyle, acrobații cu skateboard și biciclete, o zonă gastronomică, dar și multe alte activități.

Amatorii de acrobații pe biciclete BMX, trotinete, role și plăci de skateboard vor putea folosi și anul acesta, un half-pipe de 11 metri lungime, pentru a-și exersa îndemânarea.

Zona de graffiti rămâne una dintre atracțiile principale ale evenimentului. Muralul desenat de artiști va avea peste 60 de metri pătrați şi va fi transformat, până la finalul festivalului, într-un mesaj multicolor, care subliniază ideea că arta poate ajuta comunitățile locale să fie mai unite și mai vizibile. Pentru realizarea lui vor fi folosite peste 300 de spray-uri colorate.

Publicul participant la festival va putea putea alege dintr-o mulțime de preparate street food și se va putea relaxa în zona lounge.

Reguli de acces

Accesul la toate concertele şi activităţile din cadrul evenimentului este gratuit.

Accesul se va face doar prin zonele special amenajate, respectiv intrările Romexpo A și B.

Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul festivalului numai însoțiți de către un părinte, reprezentant legal sau convențional. Minorii cu vârstă peste 14 ani trebuie să poată face dovada vârstei cu un act de identitate valid, pentru a li se permite accesul neînsoțiți.

Este interzis accesul participanților cu: băuturi alcoolice, recipiente de sticlă sau plastic, conserve, materiale toxice, inflamabile sau explozibile, spray-uri paralizante și articole pirotehnice, lasere, arme, cuțite, lanțuri sau orice alte obiecte contondente / arme albe, substanțe interzise, droguri, drone şi camere video profesionale.

Accesul cu biciclete, skateboard, longboard, role, trotinete este permis numai cu condiția să nu pună în pericol siguranța celorlalți participanți din spațiul de festival.

Accesul în festival cu câini este permis, cu mențiunea că aceștia trebuie ținuți în lesă, iar cei de talie mare să poarte și botniță (posesorii animalelor sunt singurii responsabili de acțiunile animalelor lor). Posesorii de câini sunt obligați să păstreze curățenia în urma câinilor, în caz contrar se vor aplica sancțiuni, conform legii.

Creative Fest 2019 este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArt – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie.