Duminică, 15 noiembrie 2020, de la ora 20:00, celebrul contrabasist Avishai Cohen revine pentru a doua oară la București, pe un concert pe scena Sălii Palatului. Concertul face parte din turneul „50:50:50”, care include 50 de concerte în 50 de țări. Totodată, acest turneu este modul prin care Avishai Cohen dorește să sărbătorească împlinirea vârstei de 50 de ani.

Inițial, concertul a fost programat pentru data de 22 aprilie 2020, dar a fost reprogramat, din cauza pandemiei generate de noul coronavirus (COVID-19). Biletele cumpărate pentru data inițială, rămân valabile noua dată a concertului.

În cadrul concertului, Avishai Cohen va prezenta cea mai recent album, „Arvoles”, lansat în iunie 2019. Contrabasistul va urca pe scena Sălii Palatului în formula de trio și îi va avea alături pe pianistul Elchin Shirinov (Azerbaidjan) și pe toboșarul Noam David (Israel).

Avishai Cohen s-a născut în Israel și a crescut într-o familie multiculturală, cu origini în Spania, Grecia și Polonia. A început să cânte la pian la vârsta de 9 ani și, odată cu mutarea în Statele Unite, la 14 ani și-a descoperit pasiunea pentru chitara bass, iar mai apoi pentru contrabas. Avishai Cohen a concertat timp de 6 ani împreună cu Chick Corea și a avut numeroase colaborări cu artiști de renume, cum ar fi Bobby McFerrin, Roy Hargrove şi Paquito de Rivera.

De-a lungul carierei sale a lansat nu mai puțin de 17 albume, însă a obținut cel mai mare succes comercial cu albumul „1970” (2017), care l-a expus unei audiențe pop care nu era familiarizată cu cariera jazz a lui Avishai Cohen. Artistul a preferat însă să mai exploreze, lucru demonstrat de cel mai recent album, „Arvoles”, care în ladino, limba sefarzilor din Peninsula Iberica înseamnă „copaci” și este o metaforă pentru întoarcerea la originile sale muzicale.

„Arvoles” aduce în prim-plan o atmosferă nostalgică, evidențiată cel mai bine de piesele „Childhood”, „New York 90” și „Nostalgia”. ADN-ul acestui album cuprinde ritmuri de swing, hardbop, bebop, muzică clasică și ritmuri afro-caraibiene, iar coperta albumui este o pictură realizată de mama contrabasistului.

Bilete Avishai Cohen Trio la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Avishai Cohen Trio de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 15 noiembrie 2020, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet şi online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în seară.

Categorie Preț
Categoria VIP 220 lei bilete
Categoria I 180 lei bilete
Categoria II 160 lei bilete
Categoria III 130 lei bilete
Categoria IV 110 lei bilete

Biletele cumpărate pentru data inițială, rămân valabile noua dată a concertului.

Concertul Avishai Cohen Trio de la Sala Palatului din Bucureşti este oganizat de Twin Arts şi face parte din searia de evenimente Jazz Night Out.