Sâmbătă, 27 mai 2023, începând cu ora 20:00, Al Bano concertează pe scena de la Sala Palatului din București, alături de Valahia Symphony Orchestra. Concertul, intitulat „Al Bano & Simfonico”, face parte din turneul aniversar în cadrul căruia artistul sărbătorește împlinirea vârstei de 80 de ani.

Originar din Cellino San Marco, Italia, Albano Carrisi și-a descoperit chemarea pentru muzică încă de mic. La vârsta de 16 ani a plecat la Milano pentru a-i urma modelul celebrului Domenico Modugno. Și-a început cariera în 1965, odată cu lansarea piesei „La Strada”. Împreună cu Romina Power a format un cuplu foarte îndrăgit de public, aceștia fiind prezenți de mai multe ori pe scenele din România, în concerte ce au stârnit admirația publicului.

În concertul aniversar de la Sala Palatului, Al Bano va fi acompaniat de Valahia Symphony Orchestra, dirijată de maestrul Alterisio Paoletti. Alături de artist vor fi prezente și câteva invitate speciale: Paula Seling, Alina Sorescu și soprana Silvia Micu, care vor demonstra încă o dată că muzica nu cunoaște bariere lingvistice sau culturale. Al Bano își va serba aniversarea cântând piese precum ,,Ci sara”, „Sempre sempre”, „Liberta”, încununându-și cariera de peste jumătate de deceniu.

Discografia artistului cuprinde numeroase albume, atât în limba italiană, cât și în spaniolă. Foarte cunoscute și apreciate de către publicul de pretutindeni sunt duetele cu Romina Power, fosta sa soție, cu care s-a reunit pe scenă în ultimii ani. Reuniunea lor de la Moscova din anul 2013, cu ocazia aniversării de 70 de ani a lui Al Bano, urmată de turneul internațional „Reunion Tour” a trezit speculații cu privire la reuniunea lor din viața privată. Apogeul carierei lor a fost lansarea melodiei „Felicità” în anul 1982, aceasta devenind un adevărat succes pe plan internațional.

Bilete „Al Bano & Simfonico” la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul „Al Bano & Simfonico” de la Sala Palatului, de pe 27 mai 2023, pot fi achiziționate în rețeaua iaBilet și online pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Categoria 1 – 375 lei
  • Categoria 2 – 295 lei
  • Categoria 3 – 225 lei
  • Categoria 4 – 155 lei

Concertul „Al Bano & Simfonico” de la Sala Palatului din București este organizat de Mall4Art.