În weekendul 16-18 septembrie 2016, în patru zone de interes ale oraşului: Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu, Parcul Herăstrău şi Bulevardul Unirii, se desfăşoară Zilele Bucureştiului. Seria de evenimente are loc cu ocazia aniversării a 557 de ani de atestare a capitalei României. Intrarea la toate evenimentele este gratuită.

Zilele Bucureştiului din 2016 prezintă o serie de concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru, parade, plimbări cu trăsuri si teatru pentru copii.

„Îi invit pe bucureşteni să participe weekendul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a sărbători împreuna 557 de ani de atestare istorică a oraşului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraş să se bucure de activităţile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă şi îi asigur că sunt şi voi rămâne un susţinător al proiectelor culturale care fac din Bucureşti o adevărată Capitală Europeană”, a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Bucureştiului.

Concerte si trupe de teatru în stradă în Piaţa Constituţiei din Bucureşti

Andra, Ştefan Bănică Jr., Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix, Lidia Buble şi mulţi alţii vor susţine concerte în cadrul Zilelelor Bucureştiului – Live!@Piaţa Constituţiei, pe 17 septembrie 2016. Spectacolul va începe la ora 17:00 şi va dura până la miezul nopţii.

Vezi programul complet al concertelor din Piaţa Constituţiei!

Zilele Bucureştiului în Piaţa Constituţiei - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Zilele Bucureştiului în Piaţa Constituţiei – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă din Spania, Italia sau Franţa. Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimba printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentaţii pline de muzică şi culoare în Piaţa Consituţiei şi pe străzile alăturate.

Poveşti de Bucureşti în Parcul Herăstrău

Timp de 3 zile, între orele 11:00 şi 22:00, Parcul Herăstrău se va transforma în Bucureştiul de altădată, unde se vor desfăşura, printre altele şi: Parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori” (duminică, 18 septembrie, între 17:30 – 18:00), târguri tradiţionale, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu. Atmosfera va fi completată prin prezenţa animatorilor şi a statuilor vivante.

Vezi programul complet din Parcul Herăastrău!

"Bătaia cu flori" - Foto: Andrei Petcu
„Bătaia cu flori” – Foto: Andrei Petcu

Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţional, dar şi spectacole de folclor românesc. Totodată, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herăstrău, actorii Teatrului Masca vor susţine spectacole de parade şi de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” şi „Vânt de primăvară prin piersici”. De asemenea, va exista un spaţiu în care vizitatorii vor încerca reţete autohtone, numit Grădina Culinară.

Kids City 2016 în Parcul Cişmigiu – spectacole de circ, ateliere de creaţie şi activităţi sportive pentru copii

În cadrul Kids City, foişorul din parcul Cişmigiu va fi decorat asemenea unui circ, unde copiii vor învăţa să facă diverse jonglerii la „Şcoala de Circ”. Animalele din lumea circului: poneii, şerpii, aligatorii şi caţeii vor fi disponibile în parc pentru fotografii, iar aleile din Cişmigiu vor găzdui tot felul de activităţi distractive, carusele, jocuri gonflabile şi playground.

În acelaşi timp, cei mici sunt invitaţi să participe la ateliere de creaţie concepute special pentru ei, să se bucure de spectacolele susţinute de copiii de la cluburile din Capitală şi să participe la mai multe activităţi sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv şi scrimă.

„Bulevardul Artelor” pe Bulevardul Unirii

În cadrul Zilelor Bucureştiului 2016 are loc şi cea de-a III-a ediţie a programului cultural „Bulevardul Artelor”, dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart, deoarece se împlinesc 260 de ani de la naşterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfăşura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piaţa Regiunilor.

Târgul de Pâine, un eveniment emblematic al Sectorului 2, se va desfăşura între 15 şi 18 septembrie, în Parcul Naţional, pe bulevardul Basarabia.

Accesul este gratuit la toate activităţile şi evenimentele Zilele Bucureştiului 2016.