Acest eveniment a avut loc in data de 19 Feb 2012.
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 19 februarie 2012, de la ora 19:00, se va juca piesa „Voievodul Ţiganilor” la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian”, din Bucureşti.

Povestea din „Voievodul Ţiganilor” este una bazată pe lupta pentru libertate, dragoste şi independenţă. Începe cu prezentarea dramei prin care trece un baron exilat şi reîntors la proprietatea sa, complet distrusă. În acest peisaj trist, apare o tânără ţigancă, de care baronul se îndrăgosteşte. Căsătoria dintre cei doi are loc, după ce întreaga comunitate de ţigani din care tânăra făcea parte, este de acord cu acest pas. Astfel, baronul ajunge să fie aclamat ca „Voievodul Ţiganilor”.

Povestea prinde însă o turnură tristă când intervine războiul, care oferă un alt curs acţiunilor personajelor. Întreaga piesă este o reprezentare a istoriei comunităţii ţiganilor. Diferenţele politice, religioase sau sociale dintre această comunitate şi celelalte generează de mult timp un conflict. „Voievodul Ţiganilor” arată cum decurge acest proces, pe ritmurile unei compoziţii frumoase, de Johann Strauss – fiul.

Distribuţia: Alfredo Pascu, Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Gladiola Niţulescu, Ernest Fazekas, Orest Pîslariu Ranghilof, Claudia Măru-Hanghiuc, Cristian Caraman, Marius Mitrofan, Adrian Ştefan, Nicolae Simulescu, Cătălin Petrescu, Viorel Ciurdea.

Bilete „Voievodul Ţiganilor”

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro, precum şi de la casa de bilete a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti.
Biletele se găsesc la diferite categorii de preţ.


Categoria I: 40 lei
Categoria II: 30 lei
Categoria III: 20 lei
Categoria IV: 10,5 lei (elevi, studenţi, pensionari)
Cumpara bilet

Operetă în două acte de Johann Strauss.

Libretul de: Ignaz Schnitzer
Versiunea românească a libretului: V. Timuş şi M. Păun
Regia şi adaptarea libretului: Răzvan Ioan Dincă
Dirijor: Lucian Vlădescu
Asistent de regie: Daniel Eufrosin
Costume: Doina Levintza
Coregrafia: Florin Fieroiu
Decorul: Sandor Daroczy (Ungaria)
Asistent coregrafie: Marius Grosu
Dirijor cor: Gabriel Popescu
Light design: Andrea Giretti (Italia)
Asistent Maestru de cor: Răzvan Luculescu