Acest eveniment a avut loc in data de 3 Dec 2023.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 3 decembrie 2023, de la ora 18:30, se pune în scenă baletul „Lacul Lebedelor” la Sala Palatului din București, cu prim balerinii Iana Salenko și Marian Walter ca invitați speciali, împreună cu ansamblul de balet al Operei Naționale București.

„Lacul Lebedelor” este unul dintre cele mai faimoase balete din toate timpurile și se pune în scenă, în premieră, la Sala Palatului din București. Este un balet în 4 acte, iar atât pentru cunoscători, cât și pentru amatori, „Lacul Lebedelor” este reprezentarea definiției baletului clasic. Compoziția muzicală îi aparține lui Piotr Ilici Ceaicovsky, iar povestea originală a baletului provine din cultura populară rusă.

Iana Salenko este o prim balerină cu un talent artistic desăvârșit și cu o carieră de peste 20 de ani în lumea baletului. Născută la Kiev, Iana Salenko a devenit solistă a Operei din Donetsk în 2000, iar doi ani mai târziu, la vârsta de 19 ani, a devenit prim-balerină la Opera Națională din Kiev. În prezent, Iana Salenko este prim-balerină a Baletului de Stat din Berlin.  Din repertoriul său fac parte roluri principale din balete precum: „Spărgătorul de nuci”, „Lacul Lebedelor” și „Frumoasa din pădurea adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Don Quijote și Baiadera” de Ludwig Minkus, ”Romeo și Julieta” și „Cenușăreasa” de Serghei Prokofiev.

Salenko va dansa pe scena Sălii Palatului din București alături de soțul său, balerinul Marian Walter care îi este și partener de scenă. Marian Walter a urmat școala de Balet de Stat din Berlin pe care a absolvit-o în 2000. Artistul dansează părți importante ale repertoriului clasic și contemporan, acesta având roluri de asemenea în balete de August Bournonville, George Balanchine, Frederick Ashton, Jerome Robbins, John Cranko, Pierre Lacotte , Angelin Preljocaj, Vladimir Malakhov și Patrice Bart.

Bilete Lacul Lebedelor la Sala Palatului din București

Biletele pentru spectacolul de balet „Lacul Lebedelor”, de pe 3 decembrie 2023, de la Sala Palatului din București, pot fi achiziționate din rețeaua iaBilet și online pe iaBilet.ro, la următoarele categorii de preț:

  • Categoria VIP- 440 lei
  • Categoria A – 370 lei
  • Categoria B- 270 lei

La prețul biletelor se poate adăuga comisionul de emitere bilet al agenției de ticketing.

Spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de la Sala Palatului  din București este produs de Musicals.ro și organizat de Sound Design.