Muzica de Oscar a mărețului compozitor și dirijor Ennio Morricone a fost adusă în fața publicului român, într-un concert special pe 15 mai 2023, pe scena Ateneului Român din București. Orchestra „The Muse”, alături de invitata specială Susanna Rigacci, a fost responsabilă de interpretarea melodiilor care au marcat cariera remarcabilă a maestrului.

Spectacolul a debutat cu sunetul unei voci din fundal, care a oferit informații despre viața și creațiile maestrului Ennio Morricone, introducând spectatorii într-o atmosferă nostalgică. Sub bagheta dirijorului Andrea Albertini, orchestra a început să interpreteze câteva dintre celebrele melodii compozitorului, printre care „Secretul Saharei” și „Moise”. În fundalul scenei, se derulau secvențe din filmele consacrate, oferind publicului o experiență vizuală în concordanță cu muzica.

Solista Angelica Depaoli și dirijorul Andrea Albertini – Foto: Denisa Stoian / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Încântătoarea vocalistă Angelica Depaoli a intrat în scenă, îmbrăcată într-o rochie argintie sclipitoare și un voal alb, și a interpretat balada „Sacco e Vanzetti”. Prezența sa fermecătoare și vocea puternică au captat atenția întregului public, reușind să îi facă să se implice în spectacol și stârnind aplauze entuziaste.

Orchestra „The Muse” a continuat cu o surpriză oferită de dirijor, care a pregătit special pentru acest concert, fantezia siciliană, ce conține coloana sonoră pentru 3 filme, printre care serialul polițist „Caracatița” („The Octopus”), cunoscut și apreciat de publicul român.

Orchestra „The Muse” sub bagheta dirijorului Andrea Albertini – Foto: Denisa Stoian / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe durata spectacolului, informații despre povestea și contextul melodiilor interpretate au fost prezentate periodic, incluzând detalii despre perioada în care acestea au fost compuse, filmele de care aparțin și premiile pe care le-au obținut.

Coloanele sonore ale filmelor regizate de către Sergiu Leone au răsunat de asemenea în sala Ateneului Român, acompaniate de proiecții în fundal, inclusiv capodopera „A fost odată în America” („Once Upon a Time in America”).

Soprana Susanna Rigacci – Foto: Denisa Stoian / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Momentul mult așteptat a fost odată cu apariția Susannei Rigacci, care a colaborat timp de peste 20 de ani cu Ennio Morricone în cariera sa muzicală, și care a deschis momentul cu melodia „Sean Sean”. Sala întreagă a fost copleșită de emoții, inclusiv soprana care nu și-a putut ascunde lacrimile. Acesta a fost un moment de o intensitate emoțională imensă, iar publicul a reacționat în picioare, aplaudând cu entuziasm pentru a-și arăta susținerea și aprecierea.

La final, orchestra „The muse” a interpretat melodia „L’extase de l’or”, regăsită în coloana sonoră a filmului „Le bon la Brute et le Truand”, care a fost apreciat de către regizorul Quentin Tarantino ca unul dintre cele mai bune zece filme din istorie. Această piesă a fost cea cu care inegalabilul compozitor Ennio Moriconne își încheia întotdeauna spectacolele.

Momentul de final al concertului – Foto: Denisa Stoian / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul s-a încheiat cu cuvinte de mulțumire din partea dirijorului Andrea Albertini și cu promisiunea că se vor întoarce în România pentru un viitor concert, menționând că intenționează să învețe și limba română între timp.