Luni, 15 mai 2023, la ora 20:00, Orchestra Le Muse va interpreta faimoasele coloane sonore ale compozitorului Ennio Morricone, sub atenta coordonare a dirijorului Andrea Albertinei. Invitata specială a spectacolului „Ennio Morricone. Muzică de Oscar” va fi celebra Susanna Rigacci, soprana care l-a însoțit timp de peste 20 de ani pe Moriconne în cariera sa muzicală.

Ennio Morricone, compozitor și dirijor italian, a murit la 6 iulie 2020 în Roma, la vârsta de 91 de ani, fiind cunoscut pentru coloanele sale sonore pentru peste 500 de filme și seriale.

Deși a compus muzica pentru doar 30 de filme western, acestea sunt considerate cele mai celebre. Morricone este deosebit de faimos, în special, pentru muzica sa din western-urile „spaghetti”, cum ar fi „The Good, The Bad and the Ugly” și „Once Upon A Time In The West” (respectiv „Cel bun, cel rău, cel urât” și „A fost odată în vest”), regizate de către Sergio Leone.

Muzica acestuia a fost refolosită în seriale de televiziune, inclusiv „The Simpsons” și „The Sopranos”, și în multe filme, inclusiv „Inglourious Basterds” și „Django Unchained”.

Pe parcursul carierei sale, Morricone a compus muzică și pentru alți artiști, printre care: Paul Anka, Mina, Milva, Zucchero si Andrea Bocelli.

În 2007, Morricone a fost distins cu premiul de onoare pentru întreaga carieră, acordat de Academia Americană de Film, fiind al doilea compozitor de muzică de film care a primit acest premiu, după Alex North.

În 2016, Morricone este decernat cu primul său premiu Oscar, pentru partitura sa din filmul lui Quentin Tarantino „The Hateful Eight”. A avut și numeroase alte realizări, precum: trei premii Grammy, trei Globuri de Aur, șase BAFTA, zece David di Donatello, unsprezece Nastro d’Argento, două Premii de Film European, premiul de onoare Leul de Aur și premiul Polar Music Prize în 2010.

„Le Muse” este un ansamblu instrumental format exclusiv din femei muzicieni, a cărei vocaliste va fi Angelica Dapaoli. Invitata specială va fi celebra Susanna Rigacci, soprana care l-a însoțit timp de peste 20 de ani pe Moriconne în cariera sa muzicală. Alături de muzica absolut încântătoare, pe parcursul concertului, vor fi proiectate o serie de fotografii și proiecții de filme care vor crea o atmosfera unică.

Bilete la „Ennio Morricone. Muzică de Oscar” la Ateneul Român din București

Biletele pentru concertul „Ennio Morricone. Muzică de Oscar” susținut de Orchestra Le Muse de la Ateneul Român din București, pot fi achiziționate de pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de prețuri:

VIP – 629 lei
Categoria 1 – 529 lei
Categoria 2 – 429 lei
Categoria 3 – 329 lei

Concertul „Ennio Morricone. Muzică de Oscar”, de la Ateneul Român din București este organizat de German Quality Entertainment.