Seara de miercuri, 18 decembrie 2013, a adus în Bucureşti, la Sala Polivalentă, mult aşteptatul spectacol „Stelele Moscovei pe gheaţă„, care a fost o şansă petru publicul autohton de a îi vedea live pe Natalia Bestemyanova şi Andrey Bukin.

Campionii mondiali la patinaj artistic – Natalia Bestemyanova şi Andrey Bukin

Puţin după 20:30, un reprezentant CIADO România a venit în faţa publicului pentru a transmite un puternic mesaj împotriva drogurilor. A urmat apoi un spectacol minunat oferit de campionii mondiali la patinaj artistic – Natalia Bestemyanova şi Andrey Bukin, alături de alţi 32 de patinatori.

„Stelele Moscovei pe gheaţă” a fost structurat în două părţi – prima parte a adus în scenă „Spărgătorul de Nuci” al lui Piotr Ilici Ceaikovski, după care urma o gală a campionilor presărată cu dansuri şi acrobaţii.

Foto: Fabian Radu / iConcert.ro

Foto: Fabian Radu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la spectacol!

Pe un fundal simplu de iarnă, au intrat pe gheaţă cinci perechi de patinatori îmbrăcaţi în costume de epocă, dansând elegant, trimiţându-te cu gândul la balurile de odinioară şi fastul sălilor de dans. Povestea rusească s-a derulat sub ochii spectatorilor cu toate elementele specifice: copiii domnului Stahlbaum, Clara şi Fritz alături de verişori certându-se pe jucăriile primite de Crăciun, toate acestea urmate de scena în care Spărgătorul de Nuci îşi face apariţia.

Dansul Fulgilor de Nea şi Valsul Florilor l-au ajutat pe Spargătorul de Nuci

Cei prezenţi au asistat apoi la un dans sincron pe gheaţă care a făcut deliciul publicului, aceştia aplaudând măiestria cu care dansatorii patinau. Într-o clipită Sala Polivalentă s-a întunecat, povestea continuând cu bătăile ceasului de miez de noapte, pe gheaţă apărând patinatori îmbrăcaţi în şoricei şi spărgători de nuci. Luminiţiele purpurii care invadaseră gheaţa păreau că intră in jocul personajelor de poveste care au oferit un dans spectaculos, urmat de apaluzele furtunoase ale publicului.

Foto: Fabian Radu / iConcert.ro

Foto: Fabian Radu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la spectacol!

Scena Dansului Fulgilor de Nea a urmat imediat cu elemente de mare dificultate. Cei veniţi la Sala Polivalentă au fost uimiţi de pasajul oferit de un fulg de nea care patina pe nişte picioroange, reuşind în acelaşi timp să danseze cu o graţie uluitoare. Din cauza faptului ca acele patine erau ameţitor de înalte, fulgul de nea s-a dezechilibrat de câteva ori şi a căzut pe gheaţă însă s-a ridicat imediat, publicul aplaudând în semn de suţinere. Finalul primei părţi a adus în prim plan Valsul Florilor, momentul final al celebrei opere.

Acrobaţii pe melodii semnate Michael Jackson şi Queen

Basmul se încheiase şi Sala Polivalentă a trebuit să ia o pauză de aproximativ cincisprezece minute pentru refacerea gheţii. A doua parte a spectacolului a continuat cu elemente acrobatice spectaculoase din care, din păcate nu au lipsit câteva căzaturi datorită gheţii care părea că nu este la un standard suficient de ridicat pentru a le fi putut permite ruşilor să performeze la nivelul lor.

Cu toate acestea, spectatorii s-au bucurat de „Dunărea Albastră” a lui Johann Strauss, pasaj în care o patinatoare i-a încântat cu un dans într-o singură patină. Următorul moment a fost asigurat de o altă domnişoară care a patinat în mod dramatic pe versurile celebrei melodii „My Heart Will Go On” a lui Celine Dion, încheind pasajul său în genunchi. Deliciul publicului l-a facut dansul bărbaţilor costumaţi în negru, cu pălării de gangster care au adus în prim plan imaginea lui Michael Jackson pe piesa „Bad”.

Foto: Fabian Radu / iConcert.ro

Foto: Fabian Radu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la spectacol!

Apoi s-au perindat pe gheaţă Moş Crăciun, arlechini, balerine şi alte personaje din cărţile pentru copii. Doi bărbăţi au demonstrat că patinajul rusesc nu are egal în lume, ei reuşind să ne acapareze cu elemente foarte dificile, executate perfect pe un remake a celebrei „Bohemioan Rapsody” a lui Queen. Show-ul s-a terminat cu o gală a costumelor şi un dans de salon unde cei 34 de patinatori şi-au prezentat câte un număr care a rămas cu siguranţă în amintirea publicului.

Pe 18 decembrie 2013 renumiţii Natalya Bestemyanova, Andrey Bukin & Co. au arătat ce înseamnă clasa patinajului rusesc şi au permis celor prezenţi să fie din nou precum cei mici care se bucură ingenuu la vederea personajelor din basmele copilăriei.

Evenimentul a făcut parte din proiectul naţional-cultural „Artă contra drog – 2013”, iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula” şi CIADO România, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Educaţiei Naţionale.