După spectacolele susţinute în ultimii ani în Bucureşti, Lord of the Dance au uimit publicul şi anul acesta, pe 13 octombrie, la Sala Palatului, în cele două reprezentaţii, de la ora 16:00 şi 20:00. Creatorul acestui spectacol, coregraful şi dansatorul Michael Flatley, a surprins din nou prin talentul şi creativitatea de care a dat dovadă în conceperea show-ului a cărui premieră a avut loc în cadrul turneului susţinut în România anul acesta.

Scenariile de poveste desfăşurate în ritm de dans şi agilitatea dansatorilor, pe lângă jocul de lumini şi costume, au contribuit la realizarea unui spectacol grandios.

Atmosferă de basm pe ritmuri irlandeze

Momentul artistic a fost deschis de dansatori ce ţineau aprinse torţe şi de bufon, cel din urmă cântând la flaut. Totul a început lin, pentru a continua într-un ritm alert, cu un frumos joc de scenă. Povestea şi-a urmat firul, nu numai prin dans, dar şi prin interpretare vocală şi instrumentală.

Amintind de petrecerile de la curtea regală, de muzica şi dansul specifice, de prinţi şi prinţese, spectacolul a transmis publicului o atmosferă de basm. Ca în orice poveste, atât binele, cât şi răul au ţinut publicul în suspans.

Mişcările de balet şi step-ul au făcut ca dificultatea acestui show să crească, însă, odată cu această dificultatea, a crescut şi admiraţia publicului, care a aplaudat în acelaşi ritm cu mişcările de pe scenă a artiştilor.

Peste 60 de artişti au făcut spectacol pe scena Sălii Palatului

Un spectacol în două acte, care a captat atenţia celor prezenţi, o luptă între bine şi rău, în care binele învinge, la fel ca în orice basm, asta a însemnat Lord of the Dance pentru cei prezenţi la Sala Palatului la cele două reprezentaţii.

http://www.youtube.com/watch?v=9Elv3fYTY0I

Personajele acestei poveşti au demonstrat încă o dată că binele învinge răul, bucurându-se de aplauzele frenetice ale publicului. Încă de la prima reprezentaţie Lord of the Dance, Michael Flatley a uimit publicul cu poveşti captivante, tema fiind mereu aceeaşi, şi anume lupta dintre forţele binelui şi cele ale răului.

La cererea publicului, care striga „bis”, Lord of the Dance au mai continut spectacolul preţ de câteva minute, acompaniaţi de aplauzele răsunătoare ale celor prezenţi. Povestea a fost pusă în scenă prin dans, muzică şi creativitate, iar publicul a avut ocazia să urmărească un adevărat moment artistic, o captivantă poveste de basm căreia membrii celebrei trupe i-au dat viaţă pe scena Sălii Palatului.

Vezi galeria foto a spectacolului Lord of the Dance de la Bucureşti!

Turneul Lord of the Dance din România a debutat la Cluj-Napoca, unde a avut loc premiera mondială a spectacolului, a contiunat la Bucureşti, cu două reprezentaţii, şi se va încheia la Constanţa, pe 14 octombrie 2012. Turneul a fost organizat de Project Events în colaborare cu European Event Service.