Mii de spectatori au fost prezenţi pe 20 februarie 2013 la Bucureşti la cele două reprezentaţii ale spectacolului Lacul Lebedelor în interpretarea The Imperial Ice Stars. Balerinii renumitului ansamblu au oferit publicului de la Sala Palatului un spectacol unic de balet pe gheaţă, fiecare reprezentaţie durând aproape două ore şi jumătate.

Plini de nerăbdare, spectatorii au început să aplaude înainte de începerea reprezentaţiei, în speranţa că artiştii vor urca mai repede pe scenă. Reprezentaţia a început, în cele din urmă, cu o muzică lentă, după care doi patinatori ai baletului au dat startul spectacolului. Povestea a decurs într-un ritm alert, cu aplauze, publicul fiind introdus într-o lume magică.

Magie şi basm la Sala Palatului

Cavaleri, domniţe şi o atmosferă de basm au năvălit Sala Palatului, iar eleganţa şi graţia au adus un plus spectacolului. Perechile de dansatori au cules aplauzele publicului, alături de prinţi şi prinţese, într-o lume de basm. Patinatorii au încântat publicul cu piruiete, sărituri, dar şi cu elemente de patinaj mai dificile, precum triplu şurub.

Balerinii The Imperial Ice Stars au cucerit publicul
Balerinii The Imperial Ice Stars au cucerit publicul – vezi galeria foto

Ca în orice poveste, au existat şi personaje negative, menite să aducă un plus de suspans. Îmbrăcate în negru, pe fundalul unei muzici alerte şi dramatice, personajele negative ale poveştii s-au mişcat cu mare graţie. Plină de eleganţă, lebăda neagră a urcat pe scenă, alunecând pe gheaţă cu grandoare.

Aniteteza dintre bine şi rău a fost prezentă, iar lebăda albă, mai timidă şi fragilă a încântat publicul printr-un număr impresionant de patinaj artistic. Alături de prinţ, ce urma să o salveze de blestemul căzut asupra ei, lebăda albă a dansat într-un moment romantic. Oferind spectatorilor un moment spectaculos, lebăda albă a fost ridicată în aer cu ajutorul unei corzi, asemeni unei lebede ce îşi ia zborul. Încântat de acest moment magic, publicul a aplaudat frenetic.

După momentul romantic dintre lebăda albă şi prinţ, a urmat întâlnirea dintre forţele răului şi cele ale binelui, într-o luptă de putere. Momentul care a impresionat publicul a fost, când pe gheaţă, s-a format un cerc de foc, cuprinzând personajul negativ masculin al spectacolului.

Povestea pe gheaţă

După o scurtă pauză, The Imperial Ice Stars au revendicat gheaţa, de această dată cu şi mai multă energie. Mai impunătoare, lebăda neagră a revenit pe scenă, unde a strâns aplauzele publicului.

Poveste pe gheaţă - vezi galeria foto
Magie pe gheaţă – vezi galeria foto

Într-o atmosferă de bal, cu dans în perechi, muzică de poveste şi costume pe măsură, spectatorii au avut ocazia de a trăi momente ce aminteau de magia vremurilor de altă dată, de petrecerile de la curtea regală, cu multă muzică, dans şi voie bună.

În aşteptarea lebedei albe, prinţul se lasă cuprins de fermecătoarea lebădă neagră şi cade în mrejele ei, dăruindu-i inelul ce ar fi trebuit să aparţină lebedei albe, călcându-şi astfel jurământul. Trădată, lebăda albă îşi arată supărarea, iar prinţul, recunoscându-şi greşeala, imploră iertare. În final, lupta dintre bine şi rău, dintre prinţ şi geniul malefic, se încheie cu victoria prinţului, iar lebăda albă rămâne alături de prinţul ei.

Graţie şi frumuseţe într-o poveste captivantă - vezi galeria foto
Graţie şi frumuseţe într-o poveste captivantă – vezi galeria foto

Un alt element care a smuls ropote de aplauze, a fost acela în care doi patinatori ai baletului au avut un moment impresionant, prin ridicarea de pe gheaţă cu ajutorul unor corzi. O demonstraţie de talent şi de curaj, de graţie şi de eleganţă.

Talent şi graţie marca The Imperial Ice Stars

Povestea Lacul Lebedelor a fost transpusă într-un spectacol pe gheaţă plin de tandreţe, graţie, alternate cu dinamism şi voie bună. Alunecând uşor pe gheaţă, patinatorii au oferit un spectacol plin de magie.

The Imperial Ice Stars pentru prima oară la Bucureşti - vezi galeria foto
The Imperial Ice Stars pentru prima oară la Bucureşti – vezi galeria foto

De la patinaj artistic la balet, tot spectacolul a impresionat prin eleganţa artiştilor şi prin grandoarea spectacolului. Momentele liniştite au alternat cu momentele alerte, conferind spectacolului un dinamism aparte.