Prima zi a festivalului Ciuc Summer Fest a fost deschisă ieri de concertele trupelor Faithless, Şuie Paparude, Sensor, L’orchestre de Roche şi Discoballs.

La ora 17:00 au fost deschise porţile festivalului, iar concertele au început în jurul orei 18:30, conform programului.

Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Sensor, care au fost acompaniaţi de Mara şi de Lara (ex-Wassabi). Publicul nu a fost numeros, dar cei prezenţi au apreciat muzica facută de către cei de la Sensor.

De la 18:45, în Jagermeister Arena au cantat L’orchestre de Roche, care au venit cu tot arsenalul de instrumentişti.

Şuie Paparude au urcat pe scena principală a Ciuc Summer Fest în jurul orei 19:30. Publicul devenise între timp destul de numeros astfel că atmosfera din timpul concertului a fost excelentă. Cei de la Şuie au prezentat câteva melodii de pe viitorul album de studio al trupei care au sunat foarte bine live. Publicul a fost foarte receptiv şi au cântat împreună cu trupa melodii celebre ca „Pentru inimi”, „Armada Verbala”, „A fost o dată”, „Cu zambetul pe buze”, dar şi melodii mai noi precum „Cea mai bună zi”, „Soundcheck” sau „Ego”.

Imediat după concertul celor de la Şuie Paparude, în Jagermeister Arena au intrat cei de la DiscoBalls. Aceştia i-au surprins pe cei care n-auziseră de ei printr-un show energic şi entuziast.

Capii de afiş ai primei zile de la Ciuc Summer Fest au fost englezii de la Faithless, care au urcat pe scena principală la ora 21:15. Aceştia s-au aflat la a patra reprezentaţie pe pământ românesc, primul concert la Bucureşti având loc în 1998 la Sala Polivalentă, urmat de concertul din 2005 de la Arenele Romane şi cel din 2007 de la prima ediţie B’ESTFEST.

Faithless, adică Maxi Jazz şi Sister Bliss, acompaniaţi de cântăreţul Harry Collier şi de o trupă foarte bună de instrumentişti, au oferit un shot de energie tuturor celor prezenţi vineri seară la festival. Fondată acum 15 ani, formaţia Faithless reuşeşte tot timpul să rămână actuală în sunet şi în mesajul transmis de versurile melodiilor. Aflaţi în turneul de promovare al noului album, „The Dance”, lansat pe 14 mai anul acesta, britanicii au cântat în principal piese de pe acest album. Piese ca „Tweak Your Nipple”, „Sun To Me” sau „Not Going Home” au fost primite foarte bine de public.

Cele câteva mii de spectatori au fost în delir pe piesa „Insomnia”, care a generat un val de energie imens, astfel încat chiar dacă nu erai fanul genului, cu siguranţă ai fi sărit alături de ceilalţi în ritmul acestei melodii. De asemenea publicul a fredonat în acelaşi ritm cu Maxi Jazz şi piese ca „What About Love”, „God is a DJ” sau „Mass Distruction”. Proiecţiile de pe ecranul gigant din spatele scenei s-au potrivit la fix cu melodiile, semn ca trupa Faithless ştie să ofere un show complet de fiecare dată.

Cei prezenţi au devenit o singură entitate pe melodia „We Come One”, care a şi închis show-ul de vineri seară al celor de la Faithless. Deşi publicul ar fi dorit să dureze mai mult, bis-ul englezilor a cuprins doar două piese. Maxi Jazz a declarat ca s-a simţit excelent la Bucureşti şi a promis că trupa Faithless va reveni cât mai curând în România.

Seara a fost încheiată de mix-ul lui DJ Marika, în cadrul Silent Disco din Arena Jagermeister.

Astăzi, Ciuc Summer Fest continuă cu concertele celor de la Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, Urma, Kumm şi Pink Martini. Mâine, în cadrul festivalului, vor concerta E.M.I.L., Viţa de Vie, The Mono Jacks, The MOOoD şi Gary Moore.

Vezi programul complet aici!

Vezi galeria de poze de la concertul Faithless!

Vezi mai multe filmuleţe de la concertul Faithless!