Unul dintre cei mai apreciaţi tenori din lume, Andrea Bocelli, a încântat 20.000 de spectatori într-un concert live, susţinut pe 25 mai 2013, la Complexul Romexpo, din Bucureşti. Invitata specială a artistului a fost renumita soprană Angela Gheorghiu. Pe scenă au mai fost invitaţi, pentru duete, soprana Paola Sanguinetti, contratenorul Cezar Ouatu şi grupul DIV4S. Întregul concert a fost acompaniat de către membrii Orchestrei Naţionale de Radio şi Corul Radio, sub bagheta dirijorului Marcello Rota.

Andrea Bocelli a concertat pentru prima dată în România şi a susţinut un show memorabil. Nu se întâmplă de foarte multe ori să poţi vedea într-un concert live atâtea voci de talie mondială, precum a fost aseară, în Capitală.

Atmosfera de la concertul Andrea Bocelli - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Atmosfera de la concertul Andrea Bocelli – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Concertul a început cu întârziere, după ora 20:30. Distanţa foarte mare, dintre scenă şi ultima categorie de locuri, a fost cumva minimizată de ecranele mari, pe care spectatorii puteau vedea din când în când ceea ce se întâmplă pe scenă, sau proiecţii ale spectacolelor de operă şi fragmente video, ce completau show-ul. Corul Radio a interpretat întâi fragmentul „Gli arredi festivi” din opera „Nabucco„, de Giuseppe Verdi, după care pe scenă a intrat Andrea Bocelli, ajutat de către Marcello Rota, în aplauzele publicului. Zâmbind, Bocelli a continuat concertul tot cu muzica lui Verdi, interpretând „Il Trovatore„. La final, a vorbit în engleză publicului, mulţumind pentru prezenţă şi declarându-se onorat să concerteze alături de Angela Gheorghiu.

Angela Gheorghiu – o prezenţă specială pe scenă

Angela Gheorghiu a urmat apoi pe scenă, strălucitoare şi elegantă, interpretând „Habanera„, din opera lui Georges Bizet, „Carmen„, moment aplaudat cu entuziasm de către public. Următorul moment a fost un duet, între Andrea Bocelli şi soprana Paola Sanguinetti, „Ange Adorable” din „Romeo et Juliette„, a lui  Charles Gounod. Alături de Sanguinetti, tenorul a mai interpretat şi „O Soave Fanciulla” din „La Boheme” de Giacomo Puccini.

Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Andrea Bocelli nu a privat publicul nici de arii celebre precum „La Donna E Mobile„, din „Rigoletto” şi „Va Pensiero” din „Nabucco„, ambele compuse de Giuseppe Verdi. Iar prima parte a concertului s-a încheiat cu un duet alături de Angela Gheorghiu, prin interpretarea fragmentului „Brindisi„, din „La Traviata„, aparţinând tot lui Verdi.

În pauza de 15 minute de la mijlocul concertului, publicul a avut timp suficient să critice organizarea, condiţiile meteo, asfaltul pietruit şi preţurile de la standurile de mâncare şi băutură. Poate că dacă acest show ar fi avut loc într-un spaţiu închis, în condiţiile standard ale unui spectacol de operă, publicul ar fi fost mult decimat ca şi prezenţă. Şi probabil ca şi calitate.

http://www.youtube.com/watch?v=zOYuKKttdJA

Momente muzicale pline de farmec

Cea de-a doua parte a concertului a cuprins piese de pe albume mai vechi ale artistului, dar şi de pe cel mai recent material discografic, „Passione„, lansat la începutul acestui an. Grupul de patru soprane, DIV4S, au interpretat la începutul celei de-a doua părţi, o temă muzicală renumită, „Brucia La Terra” din „The Godfather„.  Apoi, Andrea Bocelli a revenit pe scenă, interpretând de pe albumul „Incanto„, piesele „Vieni Sul Mar” şi „Non Ti Scordar Di Me„, cea din urmă fiind un duet cu Angela Gheorghiu.

Cezar Ouatu alături de Angele Gheorghiu şi Andrea Bocelli - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Cezar Ouatu alături de Angele Gheorghiu şi Andrea Bocelli – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe fotografii în galeria foto de la concert!

Pe scenă a fost invitat şi grupul CARisMA Crossover Guitar Duo, care a impresionat plăcut publicul cu interpretarea la chitară clasică a piesei „En Aranjuez Con Tu Amor„, de pe albumul „Sentimento„, al lui Bocelli. Un moment foarte aşteptat al serii a fost duetul Angela Gheorghiu şi Cezar Ouatu, care au interpretat surprinzător piesa „Copacul„, nu înainte de a vorbi şi mulţumi publicului, în română. De altfel, acest duet s-a transformat mai târziu într-un trio, atunci când Bocelli li s-a alăturat artiştilor români, interpretând la partea de bis, renumita piesă „O Sole Mio„, probabil cea mai cunoscută piesă de către public, din întreg repertoriul serii.

http://www.youtube.com/watch?v=gdnDj5vPJ_8

Andrea Bocelli a încântat publicul nu doar cu vocea, ci şi cu talentul său la pian, atunci când a interpretat piese de pe albumul „Passione„, un moment aparte fiind duetul virtual cu Edith Piaf, la piesa „La Vie En Rose„.  Spre final, Andrea Bocelli şi Angela Gheorghiu au intrepretat şi „Time To Say Goodbye„. Începutul piesei a fost unul poticnit, soprana întrerupând orchestra şi reluând partitura, alături de Bocelli, care, zâmbind şi ţinând-o de mână, îi îndruma linia melodică, cântându-i în surdină, astfel încât melodia a răsunat superb în cele din urmă. Finalul concertului a fost dat de piesa „Nessun Dorma„, iar publicul a aplaudat corespunzător, îndelung şi cu admiraţie.

Concertul susţinut de Andrea Bocelli la Bucureşti a fost organizat de către Project Events şi a făcut parte din turneul „Passione Tour”.