Seara de 13 octombrie 2014 a marcat, la Sala Radio din Bucureşti, o dublă aniversare a artistului Alexandru Andrieş: împlinirea a 30 de ani de la lansarea primului său album, „Interioare„, dar şi aniversarea de 60 de ani. Alături de sărbătorit au fost numeroşi artişti, atât pe scenă, cât şi în public, întreaga seară luând sfârşit într-un cald cântec de „La mulţi ani”.

Cu puţin înainte de ora 20:00, Alexandru Andrieş şi-a făcut apariţia pe scena Sălii Radio, alături de prietenii săi, Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu şi Berti Barbera. Cu zâmbetul pe buze, în timp ce îşi acorda chitara, Alexandru Andrieş a ţinut să ofere mulţumirile datorate organizatorilor şi tuturor oamenilor ce l-au ajutat să pună evenimentul pe picioare, urmând ca prima melodie cântată să fie „Parc”.

Cum era de aşteptat, fiind un eveniment dedicat primului său album, „Interioare”, majoritatea melodiilor cântate se regăseau pe material, însă Alexandru Andrieş a reuşit de-a lungul recitalului să ofere mai multe surprize care să aducă zâmbetul pe feţele spectatorilor din sală.

Alexandru Andrieş alături de prieteni, la Sala Radio - Foto: Ciprian Vlăduţ / cipane.com
Alexandru Andrieş alături de prieteni, la Sala Radio – Foto: Ciprian Vlăduţ / cipane.com

Concertul a decurs ca o sesiune de scurte poveşti, publicul trăind starea fiecărui cântec: de la melodiile melancolice, la cele vesele, Alexandru Andrieş a devenit în cei 30 de ani de carieră muzicală un adevărat expert în a convoca voia bună prin versurile sale ironice şi glumele dintre melodii.

Mai mult de atât, seara a fost cu atât mai memorabilă şi datorită artiştilor ce l-au acompaniat pe sărbătorit, Berti Barbera având la dispoziţie un întreg arsenal de instrumente de percuţie şi nu numai, Sorin Romanescu a uimit spectatorii cu solo-urile sale de chitară, iar vocea blândă a Ioanei Mîntulescu a adus completarea perfectă concertului.

Alexandru Andrieş şi Ioana Mîntulescu - Foto: Ciprian Vlăduţ / cipane.com
Alexandru Andrieş şi Ioana Mîntulescu – Foto: Ciprian Vlăduţ / cipane.com

Pe parcursul unei ore şi jumătate, publicul Sălii Radio s-a bucurat de melodii precum „Ea va veni”, „Ochi de ciocolată”, „Am două umbrele”, „Lenea de după amiază” şi „Un fluture pe perdea”. Fiind cu siguranţă printre cele mai aşteptate melodii ale serii, „Cea mai frumoasă zi” a creat un moment cu adevărat special, bucurându-se din partea lui Sorin Romanescu atât de un intro, dar şi de un outro acustic de chitară. Mai departe, Alexandru Andrieş a ţinut să îl menţioneze şi pe vechiul său prieten, Nicu Alifantis, spunând despre el că este „una din muzele sale perene”, urmând să cânte melodia „Îmi place Tamara”.

Ca un bonus la tot ce se întâmpla pe scenă, concertul s-a bucurat şi de un public extrem de plăcut: spectatorii au comunicat, glumit şi râs cu artistul pe tot parcursul serii, oferind senzaţia că, de fapt, Sala Radio era plină doar de oameni ce se ştiau de decenii întregi. Astfel, spre sfârşitul spectacolului, după melodia „La telejurnal”, publicul s-a ridicat în picioare să aplaude momentul comic pe care piesa l-a produs, dar şi să-i cânte artistului la unison „La mulţi ani”. Vizibil emoţionat, Alexandru Andrieş a rămas singur pe scenă să cânte melodia „Fabrici şi uzine”, moment după care a părăsit scena.

Berti Barbera şi Sorin Romanescu - Foto: Ciprian Vlăduţ / cipane.com
Berti Barbera şi Sorin Romanescu – Foto: Ciprian Vlăduţ / cipane.com

La insistenţele spectatorilor, cei 4 artişti s-au întors pe scenă, Andrieş ţinând să menţioneze: „noi de repetat nu am mai repetat nimic, să ştiţi! Dacă nu o să fie nicio diferenţă, înseamnă că am repetat degeaba”, iar melodia aleasă să închidă seara a fost „Am întrebat un miliţian”. În acest fel, artistul şi-a luat rămas bun de la cei ce i-au fost alături chiar în pragul acestor aniversări importante, spectatorii plecând acasă joviali şi cu zâmbetul pe buze.