Acest eveniment a avut loc in data de 21 May 2023.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

În weekendul 19-21 mai 2023, are loc cea de-a doua ediție a festivalului MIEZ, la Verde Stop Arena din București. Singurul festival 100% românesc din țară va aduce în prim-plan artiști și trupe autohtone, embleme ale muzicii rock, pop, hip-hop, disco și chiar lăutărească. Subcarpați, Vița de Vie, Horia Brenciu, Smiley, Mihai Mărgineanu și VUNK se numără printre cele mai cunoscute nume de la MIEZ Festival 2023.

MIEZ este un festival 100% românesc, ce are ca viziune redescoperirea frumuseților culturale autohtone, din diverse arii, precum muzică, folclor, arte vizuale sau chiar teatrale. Bucurându-se de mult succes anul trecut, MIEZ ajunge anul acesta la cea de-a doua ediție, cu artiști și trupe din ce în ce mai cunoscute și diverse. Publicul va fi încântat de o experiență completă, un mix de genuri muzicale și reprezentări artistice ce le vor stârni interesul și admirația pentru cultura românească.

Programul MIEZ Festival 2023

Vineri, 19 mai
Subcarpați, Vița De Vie, Bosquito și Paulina

Sâmbătă, 20 mai
Smiley, Mihai Mărgineanu și Banda, Vunk și Byron

Duminică, 21 mai
Horia Brenciu, White Mahala, Simion Bogdan Mihai și The Speakers

Invitatul special de anul acesta este trupa Subcarpați. Aceștia vor prezenta un show cu un concept nou, produs pentru sezonul 2023. Reinterpretarea folclorului va îmbrăca o formă nouă, punând accent pe tradiționalul românesc, fiind în același timp diferită față de orice altă interpretare actuală din România. Spectacolul va fi rezultatul îmbinării noilor tehnologii de sunet live Digidesign Venue și luminilor, sub îndrumarea inginerului de sunet Radu Dobra.

„Subcarpați susține valorile tradiționale și contribuie la promovarea folclorului autentic și în rândul celor care nu sunt neapărat fani ai acestui gen muzical. Din acest punct de vedere, nu putea exista o conexiune mai potrivită între o trupă românească și Festivalul MIEZ, un eveniment prin care ne-am propus de la bun început să aducem în atenția publicului cultura și artele care ne definesc ca popor”, afirmă Jiji Lazăr, organizator al Festivalului MIEZ.

Pe lângă multitudinea de genuri muzicale ce se vor împleti pe scena MIEZ, festivalul oferă participanților și o serie de activități inedite ce implică artele vizuale: ateliere de creație, instalații de artă. MIEZ își propune să ofere divertisment pentru un public divers, atât din punctul de vedere al preferințelor, cât și al vârstelor sau provenienței.

„Încă de la bun început ne-am propus să promovăm nu doar artiștii români, ci și formele de expresie culturală care ne definesc ca popor: olăritul, țesutul, arta teatrală etc. De aceea, Festivalul MIEZ exprimă, în esență, « miezul » a ceea ce are mai frumos de oferit cultura autohtonă, de la muzică la arte vizuale”, afirmă Jiji Lazăr, organizator al evenimentului.

În cadrul festivalului, participanții vor avea ocazia de a se delecta și cu bunătăți din sfera gastronomică, oferite de Holy Creps, Baz Burger, Yoyo Burger, Gyros Mania, Italian Job, Mizilicuri și Cafenta.

Prima ediție, ce a avut loc anul trecut, tot în București, a atras un public de peste 7.000 de persoane, în fața cărora au cântat 15 artiști și trupe, printre care și Paraziții, Vama, Șuie Paparude și Damian Drăghici.

Bilete MIEZ Festival 2023

Biletele pentru MIEZ Festival 2023, ce va avea loc în perioada 19-21 mai 2023 la Verde Stop Arena din București, pot fi achiziționate online de pe Bilete.ro, sub formă de abonament pentru 3 zile, la prețul de 129 lei.

MIEZ Festival este organizat de J’events & Bazar Production.