Trooper, Gothic, Abigail, Roadkillsoda, Days of Confusion, Goodbye To Gravity şi Reborn vor concerta la Rockstadt Extreme Fest 2013 în Ziua 0, 29 august, zi dedicată exclusiv muzicii româneşti. Prima ediţie a festivalului de metal extrem de la Râşnov va avea loc între 29 şi 31 august şi îi va avea printre invitaţi pe: Gojira, Primordial, Napalm Death şi Septicflesh.

Deşi iniţial festivalul trebuia să se desfăşoare doar pe 30 şi 31 august, interesul mare din partea publicul a determinat extinderea acestuia cu încă o zi. Ziua metalului made în România va aduce pe scena de la poalele Cetăţii Râşnov şapte dintre cele mai importante trupe româneşti ale genului. Cei care şi-au cumpărat deja abonamente la festival vor beneficia de acces şi în Ziua 0.

Trooper, Gothic, Abigail – trupe metal cu tradiţie

Pentru fanii heavy metalului de la noi, Trooper nu mai are nevoie de nicio prezentare. Formaţia formată în Târgovişte în 1995, a concertat de-a lungul timpului alături de trupe ca Iron Maiden, Judas Priest, Whitesnake, Manowar, WASP, Europe, Scorpions şi, mai recent, Megadeth. Cu zece materiale discografice la activ şi nenumărate concerte, Trooper este una dintre cele mai de seamă trupe româneşti ale genului.

Gothic a debutat în urmă cu mai bine de 20 de ani. Deşi trupa a suferit o serie de modificări de componenţă şi de „domiciliu” (activând pentru câţiva ani în Belgia), Gothic rămâne una dintre trupele reprezentative ale doom heavy metalului autohton.

Abigail este una dintre cele mai longevive trupe de doom-death metal româneşti. Cu o carieră de aproape 20 de ani şi un stil muzical ce s-a metamorfozat de-a lungul timpului, Abigail a împărţit scena cu artişti ca: Katatonia, Lake of Tears, Ava Inferi, Cynic şi Testament.

Days of Confusion şi Goodbye To Gravity, două trupe extrem de promiţătoare

Cunoscută ca Aria până în 2012, trupa Days of Confusion reuneşte patru muzicieni cu o pasiune nesfârşită pentru rock. Cosmin Lupu (vocal/chitară), Cezar Popescu (vocal/chitară), Dan Ionescu (chitară) şi Andrei Ilie (percuţie) au fost recompensaţi cu premiul “Best Romanian Metal Newcomer” la METALHEAD Awards 2012 şi au deschis concertele unor trupe ca Accept sau Arch Enemy.

Goodbye To Gravity este una dintre cele mai active şi apreciate trupe noi ale metalului românesc. Avându-l ca vocalist pe Andrei Galuţ (câştigătorul show-ului Megastar din 2008), Goodbye To Gravity s-a dovedit a fi o trupă extrem de promiţătoare. În 2012, GTG a primit premiul pentru cel mai bun debut, acordat de Maximum Rock, iar albumul lor de debut a fost desemnat cel mai bun al anului la categoria metal, în cadrul METALHEAD Awards.

Roadkillsoda şi Reborn vor concerta la Râşnov

Roadkillsoda au doar doi ani de activitate, însă producţiile lor s-au bucurat de critici pozitive din partea presei de specialitate. Trupa formată din: Sebastian Stancu (Spiritual Ravishment), Mihnea Ferezan (Tep Zepi, M-51, Luna Amara), Victor “Vava” Ferezan (Tep Zepi) şi Alex “Para” Ghita (Mediocracy, Traum, Environments) şi-a lansat cel mai recent album, “Oven Sun”, în luna aprilie.

La doar trei ani trecuţi de la debut, trupa Reborn se poate lăuda cu un palmares destul de bogat. Bucureştenii au concertat pe scenele de la Posada Rock 2011, ARTmania 2012, OST Fest 2012, Free Fest 2012, Padina Fest 2012 şi Rock în Parc 2013.

Bilete şi abonamente Rockstadt Extreme Fest 2013

Biletele şi abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2013 sunt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim la următoarele preţuri, în funcţie de perioada de achiziţie:

Categorie bilete Preţ
Perioada 01.04 – 17.08.2013
Abonamente 70 lei  cumpără bilete
Bilete/zi 50 lei  cumpără bilete
Perioada 18 – 30.08.2013
Abonamente 100 lei  cumpără bilete
Bilete/zi 65 lei  cumpără bilete