Festivalul Rock the City 2011, desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti în perioada 1-3 iulie 2011, s-a încheiat cu două concerte memorabile ale legendarilor Whitesnake şi Judas Priest.

Vezi cum a fost în prima zi de Rock the City!
Află cum a fost în a două zi de festival!

Metrock, Trooper şi Hatebreed au început ultima zi Rock the City

Ultima zi a festivalului a fost şi ziua care a înregistrat cei mai mulţi spectatori, majoritatea adunându-se în faţa scenei încă de la orele 16:00. Deşi vremea fusese capricioasă ziua, atunci când au început concertele, cerul s-a înseninat, vremea fiind bună până la final. Concertele din deschidere au aparţinut trupelor româneşti Metrock şi Trooper, care au pregătit spectatorii pentru următoarele reprezentaţii. După Trooper, pe scenă au urcat americanii din formaţia Hatebreed, care au oferit un concert hardcore, bine primit de public.

Whitesnake au încântat publicul românesc

Adevăratele sentimente de nerăbdare au început să apară în public după plecarea de pe scenă a celor de la Hatebreed, în aşteptarea membrilor trupei Whitesnake. Iar după câteva minute de aşteptare, timp în care scena a fost pregătită cum se cuvine, David Coverdale şi colegii săi au apărut pe scenă. Aflaţi pentru a treia oară în România, Whitesnake au oferit un show remarcabil, plin de energie şi piese îndrăgite de fani. Au interpretat piese ca „Give me all your love”, „Love ain’t no stranger”, „Is this love” şi „Forever more”.

Rând pe rând, membrii Whitesnake au avut fiecare momentele de solo, aplaudate îndelung de spectatorii încântaţi de performanţele lor. Brian Tichy, bateristul Whitesnake, a arătat că nu are nevoie de beţe atunci când bate în tobe, mâinile lui fiindu-i sufieciente. „Love will set you free”, „Fool for your loving”, „Here I go again” şi „Still of the night” au fost piesele care au urmat şi finalizat concertul britanicilor de la Whitesnake.

David Coverdale le-a mulţumit spectatorilor, iar pe durata ultimelor piese, a cântat cu un drapel naţional, pe care îl ţinea în mână. Ca un mic bonus de mulţumire pentru public, solistul a interpretat acapella, un fragement din piesa „Soldier of fortune”, al trupei Deep Purple, trupă al cărui membru a fost între anii 1973-1976. Cu un astfel de moment, Whiteskane şi-au luat rămas bun de la public, în aplauzele acestuia.

Judas Priest au încheiat seara cu un spectacol special

Ultima seară de la Rock the City 2011 a avut un final grandios, o dată cu intrarea pe scenă a legendarilor Judas Priest. Aflaţi pentru a doua oară în România, după concertul din 2008 din Bucureşti, Judas Priest au inclus spectacolul de la Rock the City 2011 în turneul lor mondial, „Epitaph World Tour”.

Pentru mai bine de două ore, Rob Halford şi ceilalţi membri ai trupei, au arătat ce înseamnă heavy-metal, dar şi un show marca Judas Priest. „Electric eye”, „Victim of changes”, „Judas rising”, „Starbreaker”, „Never satisfied” – au fost doar o parte din piesele de început care au electrizat publicul. La cei 60 de ani ai săi, solistul Rob Halford, renumit pentru performanţele sale vocale, nu a dezamăgit publicul. La un moment dat, chiar a făcut vocalize cu publicul, care nu a reuşit să-l egaleze.

Luminile, laserele, decorul, flăcările şi fumul de scenă, proiecţiile de pe Casa Poporului, toate acestea au fost o parte din ingredientele unui show special. O dată cu interpretarea pieselor, în spatele britanicilor apăreau proiecţii cu copertele albumelor trupei. Judas Priest au cântat piese celebre din discografia lor. Printre piese s-au numărat şi „Diamonds and rust”, „Nostradamus”, „Night crawler”, „Before the dawn”, „Red blood skies”, The Green Manalishi”.

Un alt moment special al serii a fost la piesa dedicată spectatorilor „Breaking the law”, pe care nu a interpretat-o Halford, ci publicul, spre încântarea britanicilor. Printre ultimele piese interpretate de Judas Priest s-au regăsit alte melodii care i-au făcut celebri: „Painkiller” şi „Hell bent for leather”, când Rob Halford a intrat călare pe o motocicletă, pe scenă. Concertul s-a încheiat cu piesele „You’ve got another thing coming” şi „Living after midnight”.

La final, Rob Halford a adresat multe mulţumiri publicului pentru prezenţa şi atmosfera creată, iar apoi, Judas Priest s-au retras de pe scenă, punând punct astfel festivalului Rock the City 2011.

Vezi imagini din prima zi de Rock the City 2011!
Vezi galeria foto a celei de-a doua zi de Rock the City 2011!

Galerie foto Rock the City – ziua 3

Foto: Manuela Cepoi

Foto: Manuela Cepoi