Ziua a doua a festivalului Rock the City 2011, care se desfăşoară în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a trecut prea repede pentru mulţi dintre cei strânşi în faţa scenei.

Citeşte recenzia primei zile de festival!
Află cum a fost în ultima zi de Rock the City 2011!

Voodoo, Monarchy şi BooN au dat startul în a doua zi Rock the City

Publicul a început să se strângă în perimetrul festivalului începând cu ora 16:00. Organizatorii au permis ca în această zi să nu se mai ţină cont de delimitarea dintre Normal Circle şi Golden Circle, pentru cei cu abonament la festival. Astfel, zona din faţa scenei a fost plină de spectatori dornici de muzică bună. Primele formaţii care au pregătit atmosfera pentru seara respectivă au fost trupele româneşti Voodoo şi Monarchy, începând cu ora 16:20. Deşi nu au avut parte de un public numeros, artiştii au fost plini de energie.

La scurt timp după ce trupa Monarchy s-a retras de pe scenă, la ora 18:30, a fost rândul austriecilor de la BooN să concerteze. Deşi formaţia nu era foarte cunoscută în rândul publicului românesc, show-ul şi muzica lor i-au încântat pe cei prezenţi, având în vedere aplauzele oferite. Printre piesele interpretate de BooN s-au numărat: “Because the night”, “Right now”, “Love raider”, “Used to live a lie”. Austriecii le-au mulţumit celor prezenţi pentru primirea pe care le-au făcut-o, mărturisindu-le printre altele că au avut puţin timp la dispoziţie ca să viziteze oraşul şi că le-a plăcut foarte mult ceea ce au văzut.

Sabaton au oferit un show tumultos

După ce formaţia BooN a plecat de pe scenă în aplauzele publicului, tot mai mulţi spectatori au început să se apropie cât mai mult pe scenă, deoarece urma concertul celor de la Sabaton. Şi începând cu ora 19:40, din boxe a răsunat piesa “The final countdown” a trupei Europe, piesă ce anunţa intrarea pe scenă a suedezilor de la Sabaton. Iar suedezii au avut o intrarea tumultoasă, pe ritmurile piesei “Ghost Division”.

Publicul a arătat cât de mult i-au aşteptat, scandându-le numele şi aplaudând îndelung. Joakim Broden, solistul trupei a comunicat cu publicul printre piese, fiind încântat de numărul mare de spectatori care îi revedeau după concertul din noiembrie 2010, din Bucureşti. De asemenea nu a ezitat să spună că în Bucureşti a văzut printre cele mai frumoase femei şi că regretă plecarea de a doua zi, pentru că ar fi vrut să vadă concertele celor de la Whitesnake şi Judas Priest.

Întreg concertul Sabaton a fost unul plin de forţă şi energie. Publicul a ascultat piese ca: “White death”, “Cliffs of Gallipoli”, “40:1”, “The price of a mile”. Deşi spectatorii ţipau după piesele preferate, solistul le-a amintit că nu Sabaton e cap de afiş în acea seară, aşa că vor cânta doar anumite piese, traversând prin toată discografia lor.

La un moment dat Joakim Broden a suferit un mic incident: materialul pantalonilor a cedat, iar el, plin de umor şi făcând haz de necaz, a lărgit cât mai mult gaura astfel creată, spunând că are nevoie de aer. Apoi, nonşalant, a continuat concertul. Printre ultimele piese Sabaton s-au regăsit: “Panzer batallion”, “Into the fire”, “Primo Victoria” şi “Metal machine”. Formaţia a părăsit scena după aproape o oră de cântat, spre regretul multora dintre cei prezenţi în public.

Mike and The Mechanics au încheiat a doua zi Rock The City 2011

Seara s-a finalizat însă cu un recital surprinzător al formaţiei Mike and The Mechanics. Cu o experienţă bogată, Mike Rutherford, cunoscut şi ca membru fondator al trupei Genesis, a oferit publicului, alături de colegii săi, un spectacol frumos. Britanicii au interpretat piese din întreaga lor discografie, dar şi coveruri Genesis şi Roachford.

http://www.youtube.com/watch?v=uqWhnsjDnVA&hd=1

Printre piesele interpretate s-au numărat: “Another cup of coffee”, “Beggar on a beach of gold”, “Try to save me”, “The living years”, “Only to be with you”, “I can’t dance”. Dacă Mike Ruthford a încântat publicul cu chitara sa, Andrew Roachford şi Tim Howar au fost aplaudaţi pentru prestaţia lor vocală. Piesele care au plăcut cel mai mult publicului şi ale căror versuri au fost cântate de către aceştia, au fost celebrele “All I need is a miracle” şi “Over my shoulder”.

Pentru partea de bis, Mike and the Mechanics au păstrat piesele “Cuddly toy” şi “Word of mouth”, piesă dedicată memoriei lui Paul Young, fost membru al trupei, care a decedat înanul 2000. Seara s-a terminat o dată cu retragerea de pe scenă a trupei Mike and The Mechanics. Festivalul Rock the City se desfăşoară în perioada 1-3 iulie 2011, la Bucureşti. În ultima zi a festivalului, pe scenă vor urca legendarele trupe Whitesnake şi Judas Priest.

Vezi galeria foto a primei zile de Rock the City 2011!
Vezi imagini din ultima zi a festivalului!

Galerie foto Rock the City 2011 – ziua 2
Foto: Manuela Cepoi

Foto: Manuela Cepoi