Ultima zi a festivalului OST Fest 2012 a strâns un mii de fani în cadrul Complexului Romexpo din Bucureşti pe 17 iunie 2012. OST Fest 2012 s-a încheiat cu show-urile susţinute de trupe ca Lake Of Tears, W.A.S.P., Megadeth şi Motorhead.

Află cum a fost în prima zi de OST Fest 2012!
Vezi cum a fost la concertele Europe şi Manowar de la OST Fest!

Startul ultimei zile de festival a fost dat de trupele Reborn şi Metrock. Deşi publicul nu era numeros, iar majoritatea căuta un colţ de umbră sau altă metodă pentru a se răcori, cele două trupe au primit aplauzele cuvenite. Pe scenă au urcat apoi suedezii de la Lake Of Tears, deja obişnuiţi cu publicul românesc.

Printre cântecele interpretate de Lake Of Tears s-au regăsit „I’ll will„, „Raven land„, „Demon you – Lily Anne„, „House of the setting sun” şi „Forever autumn„. Membrii Lake Of Tears nu au vorbit mult cu publicul, dar au mulţumit pentru faptul că s-au reîntors să concerteze în România.

W.A.S.P. – glam rock ca la începuturi

După concertul Lake Of Tears, scena a început să fie pregătită pentru prima trupă de veterani ai rock-ului din acea seară: W.A.S.P. Solistul Blackie Lawless, deşi nu se mai află la prima tinereţe, a apărut într-o costumaţie ce amintea de zilele de glam metal de la începuturile W.A.S.P.

Plini de energie, membrii W.A.S.P au acoperit întreaga scenă cu mişcările lor, iar fanii din primele rânduri au fost răsplătiţi cu mici suveniruri. „On your knees”, „L.O.V.E. machine”, „Crazy„, „Wild Child” au fost doar câteva din piesele pe care fanii W.A.S.P. le-au cântat la unison cu trupa. Spre final, W.A.S.P şi-au luat rămas bun de fani prin cântecele „I don’t need no doctor„, „The idol” şi „I wanna be somebody”.

Megadeth, pionierii genului thrash metal pe scena OST Fest

Publicul a început să devină mai numeros şi agitat o dată cu apropierea de momentul în care pe scenă urma să apară Megadeth. Într-un amalgam de aplauze şi scandări, Megadeth a dat startul show-ului cu piesele „Neved dead„, „Head crusher„, „Hangar 18” şi „Trust„. Americanii le-au mulţumit celor prezenţi, aducând în memorie şi concertele anterioare din Bucureşti, cel mai recent fiind cel din cadrul festivalului Sonisphere 2010.

Foreclosure of a dream„, „She-wolf”, „Poison was the cure„, „Sweating bullets„, au fost melodiile care au urmat pe lista Megadeth. Unul dintre cele mai frumoase momente a fost însă la interpretarea celebrei piese „A tout le monde„. Majoritatea celor din public ştiau foarte bine refrenul, cântând la unison cu Dave Mustaine. Următoarele piese, „Angry again„, „Public enemy no.1„, „Symphony of destruction„, „Peace sells” şi „Silent Scorn” au fost piesele de final. Megadeth şi-a luat rămas-bun în aplauzele celor din public.

Motorhead a încheiat ediţia 2012 a OST Fest pe scena mare

Seara s-a încheiat cu show-ul unei formaţii pentru care mulţi din fani au venit din străinătate la Bucureşti: Motorhead. Lemmy Kilmister, Phil Campbell şi Mikkey Dee au ţinut publicul pe ritmuri de rock’n’roll timp de aproximativ o oră. Britanicii au început în forţă cu „Bomber„, „Damage case„, „I know how to die„, „Stay clean„.

Spre deosebire de concertul susţinut în 2009, de această dată Motorhead a vorbit mai mult publicului. Printre mulţumirile politicoase, Lemmy Kilmister le spunea fanilor şi mici detalii despre piesele pe care le interpretează. Au urmat piese ca „Over the top„, „The thousands names of God”, „The one to sing the blues” şi un moment de solo al bateristului Mikkey Dee inclus în piesa „Just cos’ you got the power„.

Fanii Motorhead au avut parte de o mică dezamăgire: aceea că Motorhead nu au concertat mai mult timp. Piesele de final au fost „Going to Brazil” şi „Killed by death„. Membrii Motorhead au revenit însă pentru un bis şi au interpretat „Ace of spades” şi „Overkill„, unele dintre cele mai cunoscute piese ale trupei.

Chiar dacă pentru mulţi OST Fest 2012 s-a încheiat o dată cu plecarea de pe scenă a celor de la Motorhead, cei care au mai rămas la scena secundară, i-au ascultat pe Tiarra, Khors, Shifting Sands, Voodoo şi Code Red.

OST Fest 2012 a fost un eveniment organizat de Project Events şi Cavalleria Events.

Galerie foto OST Fest 2012 – Ziua 3

Vezi imagini din prima zi de OST Fest 2012!
Vezi galeria foto a celei de-a doua zi de OST Fest 2012!

Foto: Vlad Ionuţ Pîrîu

Vezi imagini din prima zi de OST Fest 2012!
Vezi galeria foto a celei de-a doua zi de OST Fest 2012!