Scena festivalurilor din România se îmbogăţeşte cu un nou eveniment dedicat iubitorilor muzicii rock: Rockstadt Extreme Fest. Festivalul ce va avea loc între 30 şi 31 august 2013 la Râşnov, în judeţul Braşov, are deja şi prima confirmare. Este vorba de irlandezii de la Primordial, un nume important din zona metalului ce vor concerta la Râşnov pe 31 august, urmând ca în perioada următoare să fie dezvăluite şi alte nume.

Evenimentul organizat de Kompas Events va avea loc în incinta complexului sportiv de la baza Cetăţii Râşnov. Zona de festival va purta denumirea de Rockstadt Zone şi va mai include: camping, zonă de agrement şi facilităţi food & drink.

Despre noul eveniment organizatorii au declarat că: „prin această iniţiativă venim în întâmpinarea ascultătorilor de metal extrem, cu un eveniment de proporţii, elaborat în aşa fel încât sa stârnească interesul iubitorilor acestui gen din întreaga ţară„.

Bilete şi abonamente Rockstadt Extreme Fest 2013

Biletele şi abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2013 sunt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim la următoarele preţuri, în funcţie de perioada de achiziţie:

Perioada 07-31.03.2013
Categorie bilete Preţ
Abonamente 60 lei cumpără bilete
Bilete/zi 40 lei cumpără bilete
Perioada 01.04-17.08.2013
Abonamente 70 lei cumpără bilete
Bilete/zi 50 lei cumpără bilete
Perioada 18-30.08.2013
Abonamente 100 lei cumpără bilete
Bilete/zi 65 lei cumpără bilete

Primordial, prima confirmare

Deşi şi-au început cariera în 1987, trupa activează sub denumirea de Primordial din 1991. Lansarea demo-ului „Dark Romanticism” în 1993 i-a consacrat ca prima trupă irlandeză de black metal. Cu timpul stilul lor a căpătat contur, fiind condimentat cu influenţe din folkul irlandez.

Trupa are la activ şapte albume şi este recunoscută pentru show-urile energice şi pentru interpretările pline de dramatism ale solistului A.A. Nemtheanga. Alături de acesta pe scena de la Râşnov vor mai urca pe 30 august şi Ciáran MacUiliam (chitară), Michael O’Floinn (chitară), Pól MacAmlaigh (bass) şi Simon O’Laoghaire (tobe).