Trei nume noi au confirmat participarea la festivalul de metal Rockstadt Extrem Fest ce va avea loc la complexul sportiv de la baza Cetăţii din Râşnov, în perioada 30-31 august 2013, este vorba despre trupele Napalm Death (UK), Decapitated (Polonia) şi Last Hope (Bulgaria).

Lineup-ul festivalului Rockstadt Extreme Fest 2013 cuprinde până în prezent nume precum: Napalm Death (Anglia), Decapitated (Polonia), Last Hope (Bulgaria), Carach Angren (Olanda), Code Red (RO) şi Deliver the God (RO), care vor concerta pe 30 august, şi Primordial (Irlanda), Textures (Olanda), Indian Fall (RO) şi False Reality (RO), care vor concerta pe 31 august.

Napalm Death, pe 30 august la Rockstadt Extrem Festival

Napalm Death este una dintre cele mai vechi, cunoscute şi apreciate trupe de grindcore, formându-se în anul 1981 în Birmingham, oraş cunoscut ca fiind leagănul heavy metal-ului, aici formându-se în anii 60-70 trupe ca Black Sabbath şi Judas Priest. Cunoscuţi ca fiind cei care au definit genul grindcore, muzica celor de la Napalm Death cuprinde elemente de hardcore punk, death metal, se caracterizează prin ritmuri rapide şi versuri cu mesaj sociopolitic.

În existenţa lor de peste 30 de ani, perioadă în care au lansat 14 albume, Napalm Death continuă să deţină supremaţia mondială, în zona grindcore/death metal. Formaţia britanică nu se mulţumeşte doar cu statutul de trupă legendară, ridicând încă o dată ştacheta şi arătând lumii întregi care sunt elementele necesare pentru a rămâne în top, cu albumul „Utilitarin”. Acesta a fost lansat anul trecut şi este continuarea ideatică a materialului „Time Waits For No Slave” (2009).

În prezent, remarcabilul parcurs al trupei este dus mai departe de: Mark „Barney” Greenway (voce), Mitch Harris (chitară), Shane Embury (bass) şi Danny Herrera (tobe).

Decapitated şi Last Hope, la festivalul de la Râşnov

Un alt nume care va concerta pe 30 august pe scena festivalului de la Râşnov este trupa Decapitated din Polonia. Formată în anul 1996, Decapitated sunt astăzi exponenţi de seamă ai scenei death metal.

Formaţia a lansat 6 albume de studio, stilul Decapitated fiind definit de: „o parte instrumentală de mare acurateţe, dublată de latura compoziţională solidă”, iar showurile trupei sunt caracterizate de: „forţă, solouri inventive de chitară, memorabile riffuri disonante şi abordare poliritmică”, potrivit presei de specialitate.

La Rockstadt Extreme Fest, Decapitated ajunge în următoarea formulă: Waclaw Vogg Kieltyka (chitară), Rafal Rasta Piotrowski (voce), Pawel Pasek (bas), Pawel Pawulon Jaroszewicz (tobe),

Cea mai nouă confirmare a festivalului este trupa Last Hope din Bulgaria care va concerta tot în data de 30 august 2013. Probabil cea mai cunoscută şi apreciată formaţie hardcore din Balcani, Last Hope nu este deloc un nume străin publicului român. Formaţia a concertat atât pe scene mari (B’ESTFEST, Stufstock) cât şi în concerte underground de club. Last Hope este un mix remarcabil între energie brută, intensitate şi un sound pe măsură.

Bilete şi abonamente Rockstadt Extreme Fest 2013

Biletele şi abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2013 sunt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim la următoarele preţuri, în funcţie de perioada de achiziţie:

Categorie bilete Preţ
Perioada 01.04 – 17.08.2013
Abonamente 70 lei  cumpără bilete
Bilete/zi 50 lei  cumpără bilete
Perioada 18 – 30.08.2013
Abonamente 100 lei  cumpără bilete
Bilete/zi 65 lei  cumpără bilete