Festivalul Hellfest revine şi în 2012 cu o lista de formaţii impresionantă. Locul de desfăşurare rămâne Clisson, Franţa iar perioada de desfăşurare a festivalului este 15-17 iunie, aşadar ceva mai devreme decât în anii trecuţi.

Vezi cum a fost anul trecut la festival şi cum poţi ajunge acolo!

Aceasta nu este singura modificare adusă de către organizatori întrucât spaţiul de desfăşurare a fost complet reamanajat pentru a face faţă cererii crescânde a publicului. De asemenea, scenele principale şi-au schimbat amplasarea şi au apărut două scene noi faţă de cele din 2010 sau 2011.

Prima scenă îi va avea drept cap de afiş pe cei de la Megadeth în prima zi de festival, pe Guns N’Roses în cea de-a doua şi pe Ozzy alături de colegii săi din Black Sabbath in cea de-a treia. Tot pe această scenă vor mai evolua nume precum Lynryd Skynryd, Within Temptation, Motley Crue, Uriah Heep sau Blue Oyster Cult.

Cea de-a doua scenă îi va găzdui pe King Diamond, Machine Head şi Lamb Of God, susţinuţi de formaţii precum Heaven Shall Burn, Exodus, Death Angel, Trivium, Hatebreed sau DevilDriver. 

Altarul, cum este denumită a treia scenă a festivalului, va avea drept actori principali trupe din zona death-metalului sau grindcore-ului. Astfel, pe lângă Cannibal Corpse şi Entombed vor mai fi prezente Obituary, Brujeria, Benediction, Aborted, Suffocation sau Insomnium. Surprinde uşor plasarea celor de la Children Of Bodom drept cap de afiş în cea de-a treia seară.

În Templu vor cânta Amon Amarth, Satyricon, Shining, Solstafir, Behemoth, Enslaved, Taake, Dimmu Borgir, Anaal Nathrak sau Ihsahn. O menţiune specială merită un nume pe care metaliştii de pretutindeni îl aşteaptă după reunirea de anul trecut. Este vorba de Arcturus, care vor vizita România pe 5 mai 2012 într-un eveniment organizat de DonisArt sub numele de KRUNA.

Zona de Război va fi gazda celor de la Tragedy, Refused, Biohazard. Printre invitaţii acestei scene se mai numără Arson Anthem, Unearth, Darkest Hour, Strife, Madball şi Integrity.

În fine, Valea va constitui locul de desfăşurare pentru Hank 3, Saint Vitus şi Sunn O))). Vor mai cînta Yob, Acid King sau Alcest, aceştia din urmă fiind cunoscuţi foarte bine in spaţiul românesc dupa concertele susţinute la noi.

Bilete Hellfest 2012

Biletele pentru festivalul Hellfest 2012 costa 165 euro si pot fi achiziţionate de pe www.hellfest.fr. Tot acolo găsiţi imagini din anii trecuţi, detalii despre formaţii şi multe alte informaţii despre festival.

În concluzie, 3 zile, 6 scene, multe nume de referinţă la mijlocul lunii iunie în Franţa la Clisson.