Avicii, Limp Bizkit, The Gaslight Anthem, SOJA şi Hollywood Undead sunt doar câteva dintre marile nume anunţate recent pentru festivalul Sziget 2015, ce va avea loc între 10 şi 17 august pe insula din inima Budapestei, alături de celebrul line-up format din Robbie Williams, Florence and The Machine, Alt-J, Foals, Martin Garrix, Interpol, Kasabian sau Ellie Goulding.

Organizatorii promit 7 zile de neuitat, unde mixul de muzică, artă, petreceri şi efecte speciale vor crea o atmosferă inegalabilă. Cei care doresc să beneficieze de reducerile la abonamente o pot face încă până la sfârşitul acestei luni, urmând ca de la 1 mai să fie vândute la preţul stabilit pentru runda a doua.

Avicii (Tim Bergling), renumitul DJ și producător suedez care a reuşit performanţa de a se clasa pe locul 3 în top 100 Djs în consacrata publicaţie DJ Mag, va mixa la Sziget hiturile care l-au consacrat, precum „Wake Me Up”, „Hey Brother” sau „Addicted to You”.

Sziget vine cu o premieră pentru publicul rock: fanii prezenţi vor fi singurii care vor avea onoarea să îi vadă pe membrii trupei Limp Bizkit în formula iniţială, compusă din Fred Durst, Wes Borland, John Otto, Sam Rivers şi DJ Lethal, variantă în care nu au mai apărut de 8 ani. Se zvoneşte că trupa americană revine pe scena muzicii internaţionale cu un nou album ce urmează să fie lansat în această primăvară, în aceeaşi formulă. Din 1994, anul în care s-au format, şi până acum, au fost nominalizaţi la premiile Grammy de trei ori şi au câştigat numeroase alte premii. Cunoscuţi pentru live-urile demente şi pline de energie, scena pe care vor cânta cei de la Limp Bizkit nu trebuie ocolită.

De la rap metal trecem la un stil muzical învecinat cu germanul CRO, un artist independent care a reuşit să surprindă prin mixul original de indie, hip-hop şi rap tradiţional. O altă combinaţie inedită de stiluri o vom întâlni la Sziget prin SOJA, care va umple mulţimea de energie în ritmuri de reggae, go-go, latino, rock şi hip-hop.

Trupa undercover americană Hollywood Undead va arăta pe scena de la Sziget cum a trecut rapid şi cu succes de la underground la mainstream, după cum se poate vedea în ultimul album lansat „Notes From The Underground”.

Cei care cred că Sziget nu are suficient punk anul acesta, trebuie să afle că şi-au anunţat prezenţa şi americanii de la The Gaslight Anthem, care ne vor încălzi cu piesele de pe recentul album lansat anul trecut, „Get Hurt”, pe lângă cele consacrate de pe „Sink or Swim”, „The 59 Sound”, „American Slang” sau „Handwritten”.

Fanii electro şi drum and bass nu trebuie să lipsească de la întâlnirea cu DJ Marky, greu de egalat la capitolul tehnic şi la atmosfera unică pe care o creează.

Deşi line-up anunţat deja constituie în sine un mare motiv de bucurie, lista nu se opreşte aici. În săptămânile următoare vor fi anunţate numele şi evenimentele noi pentru cea mai grandioasă petrecere a libertăţii.

Bilete şi abonamente Sziget Festival 2015

Ziua 1 în care va concerta Robbie Williams (10 august) va fi inclusă în preţul abonamentului pentru 7 zile, însă vor fi disponibile şi un număr limitat de 25.000 de bilete doar pentru această zi. Primele 10.000 de bilete pentru o zi vor putea fi achiziţionate în regimul early bird la preţul de 59 de euro, după care ele vor fi disponibile la preţul de 65 euro.

Biletele şi abonamentele pentru Sziget Festival 2015 sunt disponibile pe site-ul oficial www.szigetfestival.ro la preţuri ce variază în funcţie de numărul de zile şi facilităţi:

Bilet pentru 7 zile
Early bird: 219€ În avans runda 1: 229€ În avans runda 2: 249€ Preţ întreg: 269€
(7 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru 5 zile
Early bird: 189€ În avans runda 1: 199€ În avans runda 2: 219€ Preţ întreg: 239€
(5 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru o zi
Pentru ziua 0 şi zilele obişnuite: 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august
Early bird: 52€ În avans runda 1: 52€ În avans runda 2: 55€ Preţ întreg: 60€

(O zi de Sziget)
Bilet Ziua – 1 (10 August)
Early bird: 59 €, Preţ întreg: 65 €

(O zi de Sziget)
Bilet Moving-in pentru weekend
sâmbătă, duminică
Preţ: 30€

(Camping obişnuit, Duşuri)
Bilet Moving-in pentru duminică
Price: 15€
(Camping obişnuit, Duşuri)