Festivalul Sziget 2015, ce se va desfăşura la Budapesta între 10-17 august, începe să îşi dezvăluie line-up-ul pentru noul an. Printre primele nume confirmate se numără Florence and The Machine, Alt-J, Jamie Woon, Blasterjaxx şi alţii. Cu peste 50 de spaţii diferite dedicate spectacolelor şi reprezentaţiilor, Festivalul Sziget din 2015 va fi un melanj pestriţ de artă şi cultură modernă – o experienţă care nu trebuie ratată.

Festivalul Sziget, aflat la a 22-a ediţie, este unul dintre cele mai importante evenimente multiculturale din Europa care adună anual peste 400.000 de fani din peste 70 de ţări pe „Insula Libertăţii”, locul ideal pentru o vacanţă-festival în care poţi experimenta o multitudine de forme de artă, de la concerte la expoziţii, teatru, circ şi multe altele.

Florence and The Machine, una dintre cele mai dorite şi aclamate trupe din utimii ani, recunoscută pentru reprezentaţiile live impresionante, va concerta în ziua 0 – 11 august. Talentul incredibil al lui Florence Welch (28 ani) împreună cu indispensabila trupă îi face să fie un must-see live. Repertoriul lor este un amestec surprinzător de indie pop, baroc şi soul care le-a adus primele locuri in topurile muzicale, premii şi nominalizări la Grammy.

Pe lângă Florence and The Machine, celelate trupe anunţate până acum, care vor contribui la ameţitoarea atmosferă de libertate la Sziget 2015 vor fi: Alt-J, Blasterjaxx, Jamie Woon, Fauve, José Gonzalez, The Subways, Babylon Circus, Kadebostany şi Awolnation.

Iubitorii de indie îşi vor răsfăţa urechile şi cu muzica britanicilor de la Alt-J, o trupă tânără în plină ascensiune pe scara succesului cu albumul „An Awesome Wave”, lansat în 2012, şi urmat de „This is All Yours”, în 2014. Tot în acelaşi registru indie vor continua şi englezii de la The Subways care vor încinge atmosfera cu hituri noi de pe proaspătul album lansat, rămânând ca suedezul José González să îi liniştească cu cu un repertoriu folk, o chitară clasică şi un nou album, de data aceasta solo. Kadebostany va satisface nevoia de beat-uri pop şi ritmuri catchy, iar Awolnation, trupa indie electronică renumită mai ales pentru mega-succesul piesei „Sail” vor fi nelipsiţi de la Sziget, gata să electrizeze un publicul cu piese de pe albumul „Megalithic Symphony”.

Pentru cei care preferă stilul electro Sziget le oferă Blasterjaxx, una dintre cele mai promiţătoare trupe de muzică electronică dance din lume, dar şi pe renumitul artist britanic Jamie Woon, care vrăjeşte prin vocea lui inconfundabilă şi mixul de beaturi electro, R&B şi trip hop.

La caracterul intercultural şi inedit va contribui şi trupa franceză Fauve care va oferi un show original ce combină muzica şi reprezenţiile video şi Babylon Circus, un grup ska-regge format din 9 francezi puşi pe distracţie şi dans.

Cu aşa un line-up de început biletele se vor vine cu repeziciune, aşa că cel mai înţelept este să beneficiezi de ofertele early bird. Urmăreşte cu atenţie dinamica afişului Sziget 2015, la care se vor adăuga alte trupe de renume între 10 şi 17 august.

Bilete şi abonamente Sziget Festival 2015

Biletele şi abonamentele pentru Sziget Festival 2015 sunt disponibile pe site-ul oficial www.szigetfestival.ro la preţuri ce variază în funcţie de numărul de zile şi facilităţi:

Bilet pentru 7 zile
Early bird: 219€ În avans runda 1: 229€ În avans runda 2: 249€ Preţ întreg: 269€
(7 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru 5 zile
Early bird: 189€ În avans runda 1: 199€ În avans runda 2: 219€ Preţ întreg: 239€
(5 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru o zi
Pentru ziua 0 şi zilele obişnuite: 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august
Early bird: 52€ În avans runda 1: 52€ În avans runda 2: 55€ Preţ întreg: 60€

(O zi de Sziget)
Bilet Ziua – 1 (10 August)
Early bird: 59 €, Preţ întreg: 65 €

(O zi de Sziget)
Bilet Moving-in pentru weekend
sâmbătă, duminică
Preţ: 30€

(Camping obişnuit, Duşuri)
Bilet Moving-in pentru duminică
Price: 15€
(Camping obişnuit, Duşuri)