Scenele festivalului Sziget 2015, ce va avea loc între 10 şi 17 august, încep încet, încet să se umple. Nume precum Interpol, Future Islands, Paloma Faith, Selah Sue, Foals, Alesso, Knife Party, Nervo s-au alăturat celor deja prezenţi pe afiş: Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Martin Garrix, printre alţii.

Cu peste 20 de nume noi anunţate faţă de cele precedente, surprizele pe care le oferă festivalul de la Sziget în 2015 sunt de-abia la 25.3%, aşa cum se poate vedea pe site-ul oficial, care ne anunţă că mai sunt multe programe, activităţi artistice şi concerte care urmează să fie confirmate.

Concertele de la Sziget vor mulţumi şi cele mai pretenţioase gusturi muzicale, line-up-ul formând un tablou pestriţ şi divers care cuprinde de toate pentru toata lumea: de la trupe populare la formaţii indie şi underground, de la genuri muzicale cu tradiţie, la cele mai noi fuziuni de stiluri şi beaturi experimentale.

La fel de diverse sunt şi concertele nou confirmate. Cetăţenii Insulei Libertăţii vor avea prilejul să îi asculte pe cei de la Foals, trupa indie britanică formată în Oxford, care se bucură de popularitatea pieselor „My Number”, „Inhaler”, „Spanish Sahara” sau „Late Night” şi care vor lansa un nou album anul acesta. Marina and the Diamons, cântăreaţa de 29 de ani din Anglia revine la Sziget şi în acest an, contribuind cu un sound indie-pop de care nu te poţi plictisi. New York-ezii de la Interpol vin cu ceva nou, – „El Pintor” – noul album lansat la finalul lui 2014, aşa că cei care vor să asculte live şi altceva în afară de hiturile „My Desire” sau „Evil” vor avea acum prilejul.

Pentru iubitorii de muzică electro, producătorul Alesso, nominalizat la Grammy, îşi va dovedi talentul într-un show electric, iar Knife Party pregătesc cea mai tare petrecere de dubstep şi drum and bass. Producătorul SBTRKT va remixa de pe „Wonder Where We Land”, ultimul album lansat în 2014, surorile gemene NERVO vor transforma insula Sziget într-un club dance supradimensionat, iar producătorii şi Dj-ii de la Yellow Claw ne vor arata cum sună muzica electronică de Amsterdam: o fuziune de stiluri între trap, hip-hop, dubstep şi moombahton.

Paloma Faith, solista de origine britanică, va conduce publicul într-o lume de poveste unde notele de pop se împletesc cu cele de jazz şi soul, iar Gentleman (Tilmann Otto) va mişca mulţimea în ritmuri de reggae. Dropkick Murphys se vor ocupa de beat-urile punk-rock americane, Beatsteaks ne vor arata cum sună punkul german, iar The Maccabbes vor reduce tempo-ul la un rock indie mai temperat şi melancolic.

Tot pentru iubitorii de indie şi rock alternativ vor cânta şi cei de la Future Islands, care după opt ani de activitate se pot mândri cu titlul de „cea mai bună piesă a anului 2014” din partea Pitchfork Media şi Consequence of Sound, pentru „Seasons (Waiting on You)”.

Printre vocile feminine care vor putea fi auzite la Sziget în 2015 se numără şi Foxes – Louisa Rose Allen, care la 25 de ani încântă printr-un pop experimental , uşor întunecat şi solista daneză MØ cu un stil fusion cu elemente R&B, soul, electro şi pop.

Selah Sue, pe care românii au avut deja prilejul să o asculte de două ori live la Bucureşti şi la B’ESTFEST, va fi prezentă şi pe scena de la Sziget cu piese noi, de pe ultimul album lansat în 2014, „Alone”.

Alte nume care nu vor lipsi de pe scenele de la Sziget sunt producătorul Vitalic, solistul Dotan, rapperul Typhoon, cântăreţul american de folk, William Fitzsimmons şi trupa de hard-rock Halestorm.

Lista cu trupe, solişti, soliste şi artişti nu se opreşte aici, line-up-ul fiind în continuă desfăşurare. Petrecerea de la Sziget se anunţă una de neuitat în 2015, concurând cu cele din anii precedenţi. Pentru cei nostalgici după ediţia 2014 sau pentru curioşii care vor să simtă un pic din atmosfera unuia dintre cele mai complexe festivale europene, pot vizualiza aftermovie-ul de anul trecut mai sus.

Bilete şi abonamente Sziget Festival 2015

Ziua 1 în care va concerta Robbie Williams (10 august) va fi inclusă în preţul abonamentului pentru 7 zile, însă vor fi disponibile şi un număr limitat de 25.000 de bilete doar pentru această zi. Primele 10.000 de bilete pentru o zi vor putea fi achiziţionate în regimul early bird la preţul de 59 de euro, după care ele vor fi disponibile la preţul de 65 euro.

Biletele şi abonamentele pentru Sziget Festival 2015 sunt disponibile pe site-ul oficial www.szigetfestival.ro la preţuri ce variază în funcţie de numărul de zile şi facilităţi:

Bilet pentru 7 zile
Early bird: 219€ În avans runda 1: 229€ În avans runda 2: 249€ Preţ întreg: 269€
(7 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru 5 zile
Early bird: 189€ În avans runda 1: 199€ În avans runda 2: 219€ Preţ întreg: 239€
(5 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru o zi
Pentru ziua 0 şi zilele obişnuite: 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august
Early bird: 52€ În avans runda 1: 52€ În avans runda 2: 55€ Preţ întreg: 60€

(O zi de Sziget)
Bilet Ziua – 1 (10 August)
Early bird: 59 €, Preţ întreg: 65 €

(O zi de Sziget)
Bilet Moving-in pentru weekend
sâmbătă, duminică
Preţ: 30€

(Camping obişnuit, Duşuri)
Bilet Moving-in pentru duminică
Price: 15€
(Camping obişnuit, Duşuri)