Finala Sziget Talent România, în urma căreia s-a decis cine va reprezenta România la Festivalul de la Sziget în acest an, a avut loc pe 7 mai 2015, în Expirat Club din Bucureşti. Cu un renume deja stabilit pentru distracţie şi concerte de top, Insula Libertăţii din Budapesta îşi va deschide porţile între 10-17 august 2015 şi îi va avea ca headliner-i pe Robbie Williams, Florence and The Machine, Alt-J, Martin Garrix, Interpol, Avicii şi mulţi alţi artişti de renume internaţional.

În cadrul programului YOUROPEN – Sziget International Talent Festival, organizatorii le oferă ocazia trupelor indie să se afirme şi să îşi câştige locul pe scena unuia dintre cele mai aşteptate festivaluri europene, iar anul acesta 40 de trupe româneşti s-au înscris în prima ediţie a competiţiei.

Tony Baboon pe scena Europe la Sziget Festival 2015

Românii care vor ajunge pe scena British Knigts Europe a festivalului Sziget, în urma concursului de talente jurizat de Dan Amarieri (OCS), Bogdan Popoiag (ROA, Unu), DJ Bully (Radio Cooperativa Urbană), Mihai Ţiţa (Sunete), Sziget Budapest şi publicul din Expirat, sunt Tony Baboon, o trupă tânără, lansată în 2013, care a reuşit să se facă remarcată pe scena românească într-un timp relativ scurt, fiind apreciată mai ales de fanii muzicii reggae şi soul.

Trupa Tony Baboon a luat naştere acum doi ani, ca un proiect solo al solistului Adrian Cârciova, primul single dintre cele şase lansate până acum fiind „Copacao”. Piesele au fost difuzate la radiourile din România, dar şi la radiouri din America, Germania sau Mexic. Stilul muzical abordat este un mix de influenţe world music, raggae, rap, trip-hop şi soul.

Tony Baboon au concurat pentru poziţia la festivalul Sziget alături de alte două trupe româneşti finaliste, Satelliests şi Velonsonics, şi au fost desemnaţi câştigători pentru originalitatea, spontaneitatea şi buna comunicare cu publicul de care au dat dovadă în competiţie.

Aceştia au mai cântat în deschidere pentru jamicanul Skarra Mucci şi Selah Sue. Deşi decizia a fost una dificilă, toate cele trei trupe având prestaţii foarte bune, rămâne ca cei care au rămas acasa să participe în anii următori, pentru că Sziget International Talent Festival urmează să devină o tradiţie şi la noi, aşa cum este la nivel european, unde se desfăşoară deja în 16 ţări.

Scena British Knights Europe – gazda trupelor europene

Scena British Knights Europe va fi un mix multicultural încântător, aici urmând să concerteze trupe europene din peste 20 de ţări, în urma programelor CEETEP (Central and Estern European Talent Exchange Program) prin care îi vom vedea pe Eyesburn (Serbia), June (Macedonia) şi YOUROPEN – Sziget International Talent Festival (10-11 august), prin care vom vedea artişti europeni din peste 15 ţări, printre care şi România, cu locul câştigat de Tony Baboon.

Din Franţa vor veni Erotic Market şi Wailing Trees, din Olanda Splendid şi My Baby, spaniolii vor fi reprezentaţi de Delafé y Las Flores Azules şi The Always Drinking Marching Band, Germania vine cu Robert Laupert, Après la Classe, Lo Stato Sociale şi Fast Animals and Slow Kids sunt mândria Italiei, din Polonia vor veni The Dumplings, 22-Pistepirkko vor fi prezenţi din partea Finlandei, din Israel vor cânta theAngelcy, iar din partea Cehiei – Mydy Rabycad. Nici Slovacia nu lipseşte, Frequency urmând să concerteze pe aceeaşi scenă, împreună cu Lohaus din Belgia, MÖWE din Austria, Naadia din Rusia, Wattican Punk Ballet din Armenia şi HAYDAMAKY din Ucraina.

Bilete şi abonamente Sziget Festival 2015

Ziua 1 în care va concerta Robbie Williams (10 august) va fi inclusă în preţul abonamentului pentru 7 zile, însă vor fi disponibile şi un număr limitat de 25.000 de bilete doar pentru această zi. Primele 10.000 de bilete pentru o zi vor putea fi achiziţionate în regimul early bird la preţul de 59 de euro, după care ele vor fi disponibile la preţul de 65 euro.

Biletele şi abonamentele pentru Sziget Festival 2015 sunt disponibile pe site-ul oficial www.szigetfestival.ro la preţuri ce variază în funcţie de numărul de zile şi facilităţi:

Bilet pentru 7 zile
Early bird: 219€ În avans runda 1: 229€ În avans runda 2: 249€ Preţ întreg: 269€
(7 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru 5 zile
Early bird: 189€ În avans runda 1: 199€ În avans runda 2: 219€ Preţ întreg: 239€
(5 zile de Sziget, Camping obişnuit, Duşuri, Posibilităţi de upgrade)

Bilet pentru o zi
Pentru ziua 0 şi zilele obişnuite: 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august
Early bird: 52€ În avans runda 1: 52€ În avans runda 2: 55€ Preţ întreg: 60€

(O zi de Sziget)
Bilet Ziua – 1 (10 August)
Early bird: 59 €, Preţ întreg: 65 €

(O zi de Sziget)
Bilet Moving-in pentru weekend
sâmbătă, duminică
Preţ: 30€

(Camping obişnuit, Duşuri)
Bilet Moving-in pentru duminică
Price: 15€
(Camping obişnuit, Duşuri)