Trupa Dimmu Borgir este prima confirmare în cadrul OST FEST 2012, festival ce se va desfăşura la Zone Arena din Bucureşti. Cea mai aşteptată formaţie pentru fanii de black metal din România va cânta vineri, 15 iunie 2012, în prima zi a festivalului.

Află care este cea de-a doua trupă confirmată la OST FEST 2012!

Dimmu Borgir e o trupă black metal din Norvegia, fondată în 1993 de Shagrath, Silenoz şi Tjodalv. Aceştia au ales numele trupei după o formaţiune vulcanică din Islanda: „Dimmuborgir„, care se traduce prin „oraşe întunecate”. De-a lungul timpului, configuraţia membrilor a trecut prin mai multe schimbări, chitaristul Silenoz şi vocalistul Shagrath fiind cei care au rămas până în prezent.

For All Tid” (1994) şi „Stormblast” (1996) sunt primele două albume lansate exclusiv în limba norvegiană, cel din urmă fiind considerat punctul culminant al discografiei Dimmu Borgir. Recunoaşterea pe plan internaţional a venit în anul 1997, odată cu lansarea albumului „Enthrone Darkness Triumphant„. În urma turneului de promovare, trupa a strâns milioane de fani din întreaga lume. În 2003 Dimmu Borgir au înregistrat primul album în limba engleză, „Death Cult Armageddon„, ceea ce a atras şi mai mulţi fani.

Pe 15 iunie 2012, Trupa Dimmu Borgin va cânta pentru prima dată în România piese precum: „The Sacrilegious Scorn„, „The Serpentine Offering” sau „Progenies Of The Great Apocalyps„.

Bilete OST Fest 2012

Preţurile biletelor şi abonamentelor la OST FEST 2012 vor fi anunţate de organizatori pe măsura confirmării artiştilor din line-up-ul festivalului. Până în acest moment au fost anunţate doar preţurile pentru prima zi de festival 15 iunie 2012, când pe scenă vor urca norvegienii de la Dimmu Borgir.

– 500 lei – Tribuna VIP (include catering)
– 350 lei – Fire Circle
– 265 lei – Tribuna
– 120 lei – Golden Circle
– 90 lei – Gazon

Biletele şi abonamentele se pun în vânzare începând cu 3 noiembrie 2011 şi pot fi cumpărate din următoarele locaţii: Magazinul BILETOO din Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librariile Adevărul, Chioşcurile Adevărul, Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Libraria Eminescu, Palatul Naţional al Copiilor sau Staţia de Metrou Unirii 1. Cei ce doresc să comande biletele online, o pot face de pe Biletoo.ro sau blt.ro.

A treia ediţie a OST FEST este organizată de Project Events şi se va desfăşura la Zone Arena din Bucureşti, în perioada 15-17 iunie 2012.

Foto: www.facebook.com