Duminică, 22 mai 2022, de la ora 20:00, Zdob și Zdub concertează la Grădina Urbană Herăstrău din București.

Inițial concertul a fost programat pentru 25 aprilie 2022, la Arenele Romane, dar din cauza îmbolnăvirii de COVID-19 a patru dintre membrii trupei Zdob și Zdub concertul a fost amânat.

Persoanele care au achiziționat bilete pentru concertul Zdob și Zdub de la Arenele Romane pot opta pentru păstrarea biletelor în vederea participării la concertul ce va avea loc în data de 22 mai sau își pot recupera banii de la agenția de bilete emitentă.

Trupa care combină hardcore-ul si folclorul balcanic pregătește o reîntâlnire memorabilă cu fanii săi, unde nebunia și voia bună vor fi ingredientele speciale ale evenimentului. Băieții vor reveni în forță pe scena de la Arenele Romane cu melanjul lor de stiluri muzicale, ritmuri dansante și o energie debordantă.

Cu ocazia acestui spectacol, formația își va face încălzirea pentru participarea la concursul Eurovision din acest an. Zdob și Zdub va reprezenta Republica Moldova pentru a treia oară în unul dintre cele mai cunoscute concursuri muzicale din Europa. După ce s-au clasat pe locul 6 în 2005 și pe locul 12 în 2011, trupa promite un nou succes cu piesa „Trenulețul”, pe care o va interpreta alături de Frații Advahov în ediția din acest an de la Torino.

Înfiinţată în 1994, Zdob şi Zdub este o formaţie de rock alternativ, care a debutat în 1997 cu albumul „Hardcore Moldovenesc”. Piesa cu acelaşi nume a devenit un adevărat hit, fiind adoptată ca „imn” al tineretului alternativ din Moldova. Până în prezent, formaţia a lansat 9 albume și patru compilaţii, atât în limba română cât şi în limba rusă. Cântecele lor combină hardcore-ul cu elemente etno, folclorice, hip-hop, drum’n’bass, jungle şi punk, rezultând un sunet eclectic și unic . Printre cele mai cunoscute melodii se numără şi „Dj Vasile”, „Bunica bate toba” şi „Moldovenii s-au născut”.

De-a lungul timpului, Zdubii au cântat în deschiderea concertelor unor formaţii şi artişti de renume, precum: Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals şi Linkin Park. De asemenea, formaţia a colaborat cu numeroşi artişti, printre care: Loredana, Irina Rimes, Skizzo Skillz şi Hubert von Goisern.

Bilete Zdob şi Zdub la Arenele Romane din București

Biletele pentru concertul Zdob şi Zdub din 22 mai 2022, de la Grădina Urbană Herăstrău, pot fi achiziţionate online de pe www.iabilet.ro, la două categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea față de scenă.

Categorie Preţ presale Preț în ziua concertului
Categoria I (Tribună) 99 lei 109 lei cumpără bilete
Categoria II (Gazon) 79 lei 99 lei cumpără bilete

Concertul Zdob şi Zdub de la Grădina Urbană Herăstrău din Bucureşti este un eveniment organizat de Forward Media.