Sâmbătă, 18 mai 2019, de la ora 20:00, la Sala Radio din Bucureşti şi duminică, 19 mai 2019, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, saxofonistul Gianni Gagliardi Del’Agnollo, secondat de Bucharest Jazz Orchestra, trompetistul Sebastian Burneci, trombonistul Florian Radu, pianistul George Natsis, contrabasistul Adrian Flautistu, bateristul Iulian Nicolau, vor concerta cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la lansarea albumului „Kind of Blue”, semnat de Miles Davis.

Miles Davis (1926-1991) reprezintă unul dintre numele cele mai notorii din industria jazz-ului. Trompetist, compozitor şi şef de formaţie, Miles Davis rămâne un prolific inovator şi un cameleon al stilurilor. Practicant al compartimentului hard bop, dar totodată, inventator al jazz-ului cool şi şef de şcoală în impunerea conceptului modal jazz şi a fuziunii jazz rock, Miles Davis a marcat o contribuţie importantă la afirmarea jazz-ului modern.

Albumul „Kind of Blue” (1959), ce cuprinde cinci piese, a devenit un material de referinţă ce evidenţiază orientarea către jazz-ul modal al lui Miles Davis. Piesele sunt considerate o capodoperă a geniului, graţie unor trăsături distinctive precum claritatea, firescul exprimării melodice, complexitatea armonică, intensa creativitate vădită de interpreţi în intervenţiile lor solictic-improvizatorice, dar mai ales interacţiunea liberă a ideilor muzicale.

„Kind of Blue” se consideră drept cel mai bine vândut album de jazz din toate timpurile. Pe lângă contribuţia trompetistului Miles Davis (cu timbrul inconfundabil al instrumentului său conferit şi de utilizarea surdinei Harmon) menţionăm şi pe John Coltrane (saxofon tenor), Julian Cannoball Adderley (saxofon alto), Bill Evans şi alternativ Wyton Kelly (pian), Paul Chambers (contrabas) şi Jimmy Cobb (baterie), împreună alcătuind un grup „all star”.

Bilete Miles Davis la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Miles Davis de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 18 mai 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua Entertix şi online de pe www.entertix.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 145 lei bilete
Categoria I A 135 lei bilete
Categoria II 115 lei bilete
Categoria II A 105 lei bilete
Categoria III 95 lei bilete
Categoria III A 65 lei bilete
Student 50 lei bilete

Bilete Miles Davis la Sala de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca

Biletele pentru concertul Miles Davis de la Sala de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de pe 19 mai 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua Entertix şi online de pe www.entertix.ro, la mai multe categorii de preţ în funcţie de poziţionarea în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 145 lei bilete
Categoria II 115 lei bilete
Categoria III 95 lei bilete
Categoria IV 75 lei bilete
Student 50 lei bilete

Concertele tribut Miles Davis de la Bucureşti şi din Cluj-Napoca sunt organizate de către Jazz Syndicate Live Sessions.