Acest eveniment a avut loc in data de 18 Nov 2011.
Vezi alte evenimente cu , , .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 18 noiembrie 2011, de la orele 19:00, Nicolae Furdui Iancu, un adevărat simbol al Ţării Moţilor, concertează pentru prima dată singur la Sala Palatului din Bucureşti în cadrul evenimentului „Noi suntem români”. Marele artist îşi va lansa cu această ocazie albumul „La omu’ cu suflet bun„, după care va urma o sesiune de autografe în foaierul Sălii Palatului.

Nicolae Furdui Iancu s-a născut în 1955, la Sohodol, o comună din Ţara Moţilor, o regiune încărcată de istorie şi de un folclor românesc autentic. A fost crescut şi educat la Abrud, unde a absolvit Liceul Pedagogic, şi a urmat cursurile Institutului Pedagogic din Oradea. Până în 1989 a profesat ca dascăl, după care s-a retras şi s-a dedicat în întregime cântecului popular românesc, devenind cântăreţul cu cea mai fulminantă carieră artistică din lumea profesioniştilor muzicii populare româneşti.

A debutat în timpul liceului, la vârsta de 17 ani, iar ca student, a participat în 1979 la Festivalul Artei Studenţeşti, obţinând premiul întâi. În anul 1984 a participat la Festivalul de Folclor găzduit de municipiul Drobeta Turnu-Severin, obţinând Marele Premiu. La 28 de ani a fost solicitat pentru primele înregistrări radio. În ianuarie 1985 urmează prima înregistrare tv, în emisiunea „Tezaur folcloric„. Participă la multe festivaluri, unde obţine premiile întâi.

Nicolae Furdui Iancu, om de o mare valoare artistică şi sufletească, un mesager al iubirii de neam ce a reuşit să ne insufle dragostea de ţară prin cântul său, este şi va fi mereu o mare stea şi un simbol veşnic al folclorului românesc autentic din toate timpurile.

În preajma Zilei Naţionale a României, avem ocazia să-l ascultăm live pe Nicolae Furdui Iancu, acompaniat de Orchestra Jidvei România şi de grupul instrumental-folcloric “Crai Nou” din Alba Iulia. „Noi suntem români„, „Treceţi batalioane române Carpaţii„, „Măi Ardeal” sunt doar câteva din cântecele istorice ce fac sala să se ridice în picioare şi să cânte alături de Nicolae Furdui Iancu.

Concertul de la Sala Palatului marchează 25 de ani de carieră artistică, un spectacol unic ce va cuprinde cele mai reprezentative piese, cântece patriotice, cântece de cătănie, marşuri şi cântece de dor şi va fi prezentat de Văru’ Săndel.

Bilete Nicolae Furdui Iancu

Biletele pentru spectacolul „Noi suntem români” pe care Nicolae Furdui Iancu îl va susţine la Sala Palatului sunt disponibile la următoarele categorii de preţuri:

Categoria VIP: 80 lei
Categoria I: 70 lei
Categoria II: 60 lei
Categoria III: 45 lei
Categoria IV: 35 lei

Cumpara bilet

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro