Joi, 18 aprilie 2019, de la ora 20:00, John McLaughlin concertează alături de grupul său, The 4th Dimension, la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul face parte din cadrul seriei de evenimente Jazz Night Out.

John McLaughlin este unul dintre cei mai versatili și creativi chitariști contemporani, pionier al jazz-rock-ului și un ambițios explorator al unor genuri diverse precum blues-ul, flamenco, muzica clasică sau muzica tradițională indiană. Chitaristul are în palmares două premii Grammy pentru „Best Improvised Jazz Solo” și „Best Jazz Instrumental Album”, dar și numeroase titluri de „Guitarist of The Year” acordate de cunoscuta publicație Down Beat.

John McLaughlin va concerta cu grupul său The 4thDimension, din care mai fac parte instrumentiștii Ranjit Barot (tobe), Etienne Mbappe (bas), Gary Husband (clape/tobe). Grupul are la activ patru albume.

McLaughlin s-a născut în anul 1942, în Yorkshire, Marea Britanie. Atras inițial de blues și swing, muzicianul și-a format propriul grup și a debutat în 1969 cu discul „Extrapolation”. Mutat în New York, a înregistrat alături de instrumentiștii Tony Williams și Miles Davis. Cu Miles Davis a colaborat pentru cinci albume de studio, inclusiv pentru „Bitches Brew”, care i-a adus primul disc de aur.

A cântat cu Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Jeff Beck, Carlos Santana, Jaco Pastorius, Chick Corea, Wayne Shorter, Al Di Meola sau Paco de Lucia. Proiectul cu care John McLauglin a intrat în istoria muzicii este Mahavishnu Orchestra, grup ce a definit și popularizat jazz rock-ul, influențând generații întregi de instrumentiști.

Un alt proiect apreciat a fost Shakti, formulă ce-i reunea pe L. Shankar  (violonist), Zakir Hussain, Ramnad Raghavan și T.H. Vinayakram. Muzical, trupa combina elemente tradiționale indiene cu jazz, într-un fusion acustic devenit etalon la acea vreme. Se spune că John Mclaughlin este unul dintre primii muzicieni occidentali care au cântat muzică tradițională indiană în fața unui public indian.

Bilete John McLaughlin de la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul John McLaughlin de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 18 aprilie 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet, dar şi online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ în funcţie de poziţionarea în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 350 lei bilete
Categoria 1 255 lei bilete
Categoria 2 195 lei bilete
Categoria 3 165 lei bilete
Categoria 4 135 lei bilete

Concertul John McLaughlin de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de către Twin Arts.