Joi, 5 ianuarie 2017, de la ora 19:00, Tiberiu Soare şi Symphactory Orchestra concertează la Sala Radio din Bucureşti. Cea de-a patra ediţie a Concertului Extraordinar de Anul Nou aduce în faţa spectatorilor suitele „Spărgătorul de nuci” (P.I. Ceaikovski) şi „Şeherazada” (Nikolai Rimsky-Korsakov).

Spectacolul simfonic reuneşte 72 de muzicieni sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare şi sărbătoreşte trecerea în anul 2017. Ilustraţiile din timpul show-ului sunt asigurate de Maria Surducan, grafician din Ardeal, cu experienţă în domeniu.

Tiberiu Soare a debutat ca dirijor în anul 1999 şi de atunci şi-a trecut în palmares reuşite profesionale impresionante. A absolvit două dintre facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat şi cea de interpretare muzicală (tubă) şi s-a perfecţionat alături de dirijorii Horia Andreescu, Alain Paris şi Adrian Sunshine.

Din 2002 este dirijor al ansamblului de muzică contemporană „Profil”, alături de care a debutat pe scena Festivalul Internaţional „George Enescu”. În perioada 2007-2012 a fost dirijor al Orchestrei Operei Naţionale din Capitală şi pentru alţi trei ani a coordonat Orchestra şi Corul Radio. Royal Philharmonic, London Philharmonic şi Orchestra Radio din Praga se află şi ele pe lista ansamblurilor simfonice dirijate de maestrul Soare.

A susţinut numeroase reprezentaţii atât în marile oraşe ale României, cât şi în afara ţării, în Elveţia, Franţa, Israel, Ungaria, Polonia, Germania şi China. Mai mult, artistul a participat la festivaluri de profil internaţionale, printre care: Varna Summer Fest (2011), Shanghai Spring International Music Festival şi Balchik Classic Days (2013), World Summit on Media for Children – Kuala Lumpur şi Malaezia (2014).

Angela Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Alexandre Dubach, Daniel Kientzy, Pompeiu Hărăşteanu, Marin Cazacu sunt câţiva dintre artiştii cu care dirijorul a colaborat de-a lungul carierei. Alături de soprana Angela Gheorghiu şi de Orchestra Naţională Radio, Tiberiu Soare a lansat două albume de colinde româneşti şi internaţionale, în perioada 2013-2014. Alte apariţii discografice sunt Simfonia a II-a de George Enescu (2014) şi Simfonia Manfred de Ceaicovski (2015).

Symphactory Orchestra este cea mai tânără orchestră din ţară, care funcţionează sub îndrumarea maestrului Tiberiu Soare şi a dirijorului Gabriel Bebeşelea. Iniţial, a fost cunoscută sub denumirea de Silvestri Orchestra. De-a lungul vremii, a participat la evenimente muzicale importante, precum Festivalul George Enescu, Bucharest Music Film Festival şi B-Fit in the Street. Gala de Operă de la Cercul Militar este o reprezentaţie ce poartă semnătura orchestrei Symphactory.

Tenorul Bogdan Mihai, basbaritonul Zoltan Nagy, sopranele Rodica Vica şi Mădălina Andreea Barbu, violoncelistul Andrei Kivu şi baritonul Jean-Kristoff Bouton sunt câţiva dintre artiştii cu care ansamblul simfonic a colaborat.

Bilete Concert Extraordinar de Anul Nou la Sala Radio din Bucureşti

Bieletele la cea de-a patra ediţie a Concertului Extraordinar de Anul Nou de la Sala Radio din Bucureşti, de pe 5 ianuarie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţuri, în funcţie de poziţionarea faţă de scenă.

Categorie Preţ
Categoria I 120 lei cumpără bilete
Categoria II 100 lei cumpără bilete
Categoria III 85 lei cumpără bilete

Concert Extraordinar de Anul Nou de la Sala Radio din Bucureşti este un eveniment organizat de Fundaţia Calea Victoriei.