Marţi, 11 octombrie 2016, de la ora 20:00, Elevation împreună cu Lucian Ban susţin un concert în care jazz-ul modern se întâlneşte cu muzica tradiţională. Spectacolul de promovare al albumului „Songs from Afar” are loc la Sala Radio din Bucureşti şi face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions.

Numele albumului, „Songs from Afar”, face trimitere la rădăcinile culturale româneşti ale pianistului Lucian Ban şi în special la Transilvania, combinând trecutul cultural străvechi cu multe idiomuri ale limbajului modern al jazzului, creând ceva foarte personal, bazat pe amintiri, nostalgii şi reflexe muzicale. Quartetul newyorkez Elevation îi are în componenţă pe: Lucian Ban (pian), Abraham Burton (saxofon), Eric Mpherson (toboşar) şi John Herbert (bas).

De asemenea, pentru o notă de autenticitate, Gavril Ţărmure este invitat special în cadrul concertului de la Bucureşti. Vocea acestuia se găseşte şi în două cântece transilvănene de pe album, unul de nuntă şi altul de jale.

Lucian Ban s-a mutat în New York în 1999, unde la scurt timp şi-a făcut debutul cu albumul „Somethin’ Holy” în duet cu saxofonistul Alex Harding. Proiectul The Lumination Ensemble, creat alături de Alex Harding şi avându-l pe legendarul percuţionist Barry Altschul a fost denumit ca unul dintre cele mai bune zece spectacole din 2003, de All About Jazz.

De-a lungul carierei sale, Lucian Ban a lansat 8 albume şi a colaborat cu diverşi artişti printre care: Bob Stewart, pentru albumul „Tuba Project” şi Jorge Sylvester pentru materialul „Playground”. Artistul a fost de două ori nominalizat pentru titlul de „Cel mai bun muzician european de jazz”, în 2005 şi 2006, de către Hans Koller Foundation şi Guvernul Austriei.

Bilete Elevation feat. Lucian Ban la Sala Radio din Bucureşti

Biletele pentru concertul Elevation feat. Lucian Ban din cadrul la Jazz Syndicate Live Sessions de la Sala Radio din Bucureşti pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria 1 145 lei cumpără bilete
Categoria 1A 135 lei cumpără bilete
Categoria 2 120 lei  cumpără bilete
Categoria 2A 110 lei  cumpără bilete
Categoria 3 90 lei  cumpără bilete
Categoria 4 80 lei  cumpără bilete

Concertul Elevation feat. Lucian Ban – „Songs from Afar” este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions.