Acest eveniment a avut loc in data de 24 Mar 2018.
Vezi alte evenimente cu , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 24 martie 2018, de la ora 19:00, trupele Zdob şi Zdub, Gândul Mâţei, Alex Calancea band – Guy – Lupii, Cuibul şi Siaj sunt invitaţii concertului #dinBasarabia, de la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti. Evenimentul are loc cu ocazia Centenarului, aniversarea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara (27 martie 1918).

Accesul se face de la ora 18:30, iar concertele vor începe la ora 19:00, Ordinea trupelor va fi următoarea: SIAJ, Alex Calancea band & Guz – Lupii, Cuibul, Gândul Mâţei şi Zdob și Zdub.

Zdob şi Zdub este o formaţie etno-rock din Republica Moldovă, ce a luat fiinţă în anul 1994. Trupa are la activ concerte susţinute în peste 20 de ţări europene promovând folclorul autentic şi combinând diferite stiluri muzicale. Zdob şi Zdub a reprezentat Republica Moldova la Eurovision 2005 şi s-au clasat pe locul 6. De-alungul carierei, Zdob și Zdub a cântat pe aceeaşi scenă cu trupe ca Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against the Machine, Soulfly, The Garbage, Fun Lovin’ Criminals şi Linkin Park.

Trupa Gândul Mâţei s-a format în anul 1996 la Chişinău şi este compusă din Nicu Ţărnă (voce/chitară bas), Sergiu „Iarik” Iarovoi (chitară), Igor Cristov (clape), Ghenadie Cazac (trompetă), Sergiu Rusu (chitară bas), Iurie Berdea (tobe). Formaţia de rock alternativ combină rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk cu influenţe din folclorul autohton românesc, cu accent pus pe trompetă. Printre cele mai cunoscute melodii ale trupei se regăsesc „La Ciocana”, „Liberty”, „Numai Tu”, „Proba Credinţei”, „Semafor”, „Dragostea Mea” şi „Nae”.

Proiectul „Lupii” este alcătuit din Alex Calancea (chitară bas/producător), Guz (voce), Andrei Glavan (voce), Nickel Russu (tobe), Saric Vatavu (chitara), Serghei Ivanov (clape) şi Dumitru Neculișeanu (trompetă) şi abordează o fuziune de rock, trap şi folclor autentic dar şi urban.

Cuibul este o trupă  din Basarabia înfiinţată în anul 1991, de către producătorul Zdob și Zdub, Igor Dînga, dar care a revenit în anul 2013. Acestora li s-a alăturat solista Lidia Scarlat, iar stilul acestora este acoustic funk. În ultimii ani, formaţia a cântat în deschidere pentru The Cardigans și Morcheeba.

Trupa Siaj a luat fiinţă în anul 2016, în Chişinău, şi a reuşit să suţină concerte pe ambele maluri ale Prutului. Anul acesta urmează să lanseze primul lor EP din carieră.

Bilete #dinBasarabia la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul #dinBasarabia de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 24 martie 2018, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet şi online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Early Bird Presale La intrare
Normal Circle 40 lei 50 lei 60 lei
Golden Circle 60 lei 60 lei 80 lei

Early Bird: primele 200 bilete
Presale: până pe 23 martie

Copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi de părinţi, vor beneficia de acces gratuit. Pentru a înlătura orice dubii, se recomandă prezentarea unui act doveditor al vârstei copilului (copie), la intrare. De asemenea, se recomandă utilizarea unor căşti speciale pentru protecţia auzului copilului. Copiii care au vârsta de peste 7 ani, vor achita  preţul  întreg al unui bilet de acces.

Concertul #dinBasarabia este organizat de Centrul pentru Integrare și Dezvoltare Prut şi susţinut de Institutul Cultural Român şi Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni.