tuborg-green-fest

Pe durata celor trei zile de festival, Tuborg Green Fest a adus pe scena 60 de muzicieni desavarsiti care au asigurat nu mai putin de 30 de ore de muzica buna celor peste 50.000 de spectatori prezenti in Parcul Izvor.

Beaturile electro au rasunat in prima zi de festival, odata cu show-urile electrizante puse in scena de Chicane, The Crystal Method, Suie Paparude si Sensor, a doua zi fiind dedicata exclusiv muzicii rock. AB4, Zdob si Zdub, The Herbaliser si Guano Apes s-au dezlantuit pe scena, aducand la extaz zecile de mii de fani prezenti in Parcul Izvor in a doua zi de Tuborg Green Fest. Ziua a treia a fost rezevata pop-rock-ului autohton, seara fiind incheiata de un impresionant show live marca Stefan Banica Jr. & Friends.

In ultima zi de festival, muzica buna, distractia si spiritul de festival au invins ploaia in Parcul Izvor unde in ciuda vremii nefavorabile, oamenii s-au simtit excelent, bucurandu-se de toate activitatiile de festival puse la dispozitie de organizatori, consumand bere rece si dansand pe cele mai tari hituri romanesti. Ziua dedicata pop-rock-ului romanesc a adus pe scena Tuborg Green Fest nume mari ale muzicii autohtone: dupa ce seria de concerte a fost deschisa de Publika, Mandinga a adus vibe-ul latino in centrul capitalei, incalzind si mai mult atmosfera. Show-ul a continuat cu Vita de Vie care a aratat inca o data ce inseamna un concert rock adevarat, seara incheiandu-se cu un spectacol de neuitat creat special pentru acest festival de catre Stefan Banica Jr. si prietenii acestuia.

Pentru aparitia de duminica seara, Stefan Banica Jr. a pregatit o serie de duete alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni de pe scena muzicala romaneasca: Andra, A.G. Weinberger si Bodo. Show-ul lui Banica a fost indelung ovationat de fani, artistul realizand un jam session adevarat ce nu va fi uitat cu siguranta de toti cei ce au fost in Parcul Izvor – doua dintre cele mai bune voci ale Romaniei, un artist complet si un chitarist de exceptie nu puteau aduce altceva publicului decat o seara magica pe scena primului festival ce a deschis toamna acestui an.

Pe langa muzica, distractia a fost completata cu cele mai tari tatuaje facute de maestrii de la LA INK, cu workshopurile de jonglerie si poiuri, celebrul wii Guitar Hero si multe alte surprize festivaliere. Tuborg Green Fest a insemnat pe langa muzica, o adevarata experienta de festival ce nu va fi uitata prea curand de cei care au fost in acest weekend in Parcul Izvor din Capitala.

Alaturi de cortul Discovery LA INK, participantii la Tuborg Green Fest au avut ocazia sa experimenteze si surprizele propuse de Ancient Future World Village. In acest spatiu special amenajat sub forma unui Dom mare de culoare alba, numerosi artisti au creat un mix tribal de percutie, au realizat numere de jonglerie si s-au “jucat” cu flacarile, printre toate acestea fiind prezenta si o simulare anti-gravitatie.

Umbrela Verde la Tuborg Green Fest! Dupa seria de actiuni derulate in acest an in principalele orase din Romania, Umbrela Verde a continuat sa protejeze mediul inconjurator prin desfasurarea unor actiuni punctuale in cadrul Tuborg Green Fest. Astfel, pe tot parcursul festivalului, prin amenajarea unor puncte speciale de colectare a gunoaielor si oferirea unor premii pentru cei mai ECO dintre participantii, Umbrela Verde a indemnat publicul prezent in cadrul evenimentului sa aiba un comportament responsabil fata de mediu.

Tuborg Green Fest a facut inconjurul Europei alaturi de artisti si trupe precum Red Hot Chili Peppers, Metallica, Linkin Park, Franz Ferdinand, Cypress Hill, David Guetta, Faithless, Kasabian sau Whitesnake. Romania ajunge pe harta evenimentelor Tuborg Green Fest, alaturi de festivaluri precum Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury si Hard Rock Calling din UK si Sunburst din Malaezia. Atitudinea libera specifica brandului Tuborg si-a pus amprenta si asupra Green Fest, toate evenimentele organizate sub acest concept fiind adevarate manifeste impotriva rutinei, unde principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista.

Foto Tuborg Green Fest 2009


Foto: Alex Chelba/Emagic

Video Tuborg Green Fest 2009