Acest eveniment a avut loc in data de 1 Dec 2016.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 1 decembrie 2016, de la ora 9:00, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în Parcul Titan din Bucureşti. Astfel, vor avea loc mai multe manifestări artistice, dedicate sărbătorii naţionale, printre care şi recitalurile susţinute de Orchestra Rapsodia Carpaţilor şi Fanfara Angely’s. Accesul la evenimente este gratuit.

Ziua Naţională a României se serbează în Sectorul 3 cu bucurie şi emoţie, printr-un eveniment tradiţional autentic, care va prezenta mai multe simboluri româneşti: fanfară, defilare cu drapel, cântece patriotice, muzică, dansuri şi costume reprezententative tuturor zonelor din România. Astfel, bucureştenii sunt invitaţi să asiste la mai multe manifestări artistice, culturale, sportive, dar şi solemne.

Concerte de Ziua Naţională a României

Programul dedicat Zilei Naţionale va începe cu Maratonul Reîntregirii Neamului, manifestare sportivă organizată de către RoClub Maraton. Activitatea va avea ca punct de pornire/sosire scena de la lac, din Parcul Titan. Manifestările cultural-artistice vor începe după ora 17:00 şi vor fi susţinute de Orchestra „Rapsodia Carpaţilor”, sub bagheta maestrului Marin Alexandru, compusă din mai mulţi instrumentişti, solişti şi dansatori. De asemenea, Fanfara Angely’s va realiza un moment în care membrii vor cânta în paşi de defilare, dirijaţi de Mariu Fica.

Ziua României se va celebra mai întâi prin interpretarea imnului ţării, iar apoi prin marşuri militare şi suite folclorice. Sărbătoarea naţională se va încheia cu un spectacol de dans şi muzică live, sub interpretarea celor de la Crispus & Cobzality. Show-ul lor va fi inspirat din ritualurile româneşti străvechi.

Târg tradiţional de Crăciun în Parcului Al. I. Cuza

Totodată, pe 1 Decembrie, pe aleea principală a Parcului Al.I. Cuza se va deschide un târg tradiţional de Crăciun. Acesta împreună cu spectaolele în cinstea Zilei Naţionale vor deschide seria evenimentelor dedicate sărbătorilor de iarnă. Spectacolul special dedicat Crăciunului, de pe 22 decembrie și petrecerea tematică de Revelion sunt doar câteva dintre evenimentele care vor avea loc în luna decembrie. Petrecere dintre ani va merge pe conceptul „O noapte de 10”.

Accesul la evenimentele ce au loc cu ocazia Zilei Naţionale a României în Parcul Titan este liber.